Perşembe , 28 Mart 2024

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi 21.Dönem mezunlarının diploma ve yemin töreni yapıldı

28.06

 

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi 21.Dönem mezunlarının diploma ve yemin töreni yapıldı. İnönü Tıp’ta bu yıl 122 doktor mezun oldu. Fakülteyi ilk 3 sırada bitirenlerin Malatyalı öğrenciler oldukları öğrenildi.

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Türköz, İnönü Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Kadir Kartalcı, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Ercan Turan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ünsal Özgen, fakülte dekanları, Tıp Fakültesi öğretim üyeleri, mezun öğrenciler ve aileleri ile kalabalık bir topluluk katıldı.

Mezun öğrencilerin alkışlarla sahneye çıkması ile başlayan törende Tıp Fakültesi 21. Dönem Biricisi Dr. Hüseyin Çolak, “6 yıla yüzlerce dersi, onlarca zorlu sınavı acı ve tatlı birçok hatırayı bıraktık. Eld ettiğimiz kazanımlar, tecrübeler ve beceriler, artık yeni bir imtihan vermeyi bekliyor. Mesleki yeterliliklerimizin yargılanacağı bu döneme gelirken, aslında fakültede ciddi bir teorik eğitimden geçtik. Öğrendiklerimizi hocalarımızla birlikte kliniklerde entegre etmeye çalıştık” dedi.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ünsal Özgen ise, “Ülkemizde sağlık alanında çok ciddi değişiklikler oldu.   Ciddi yatırımlar yapıldı, alt yapı, donanım, mekan son derece geliştirildi. Sağlık hizmeti yaygınlaştırıldı ve sağlık hizmetine ulaşmak kolaylaştırıldı. Ancak derdine derman olma oranımız istenilen seviyede artmadı. Bunca yatırım ve emeğe rağmen halen kurumlar arasında dolaşan, tekrar tekrar  bizlere müracaat eden hastalarımız var ve onların sayılarında beklenen azalma olmadı. Bu şu anlama geliyor. Sağlık hizmetinin alt yapısında ve niceliğinde önemli gelişmeler var. Ama iyi bir nitelik sorunumuz var. Sonuçta hepimizin derde derman olma gibi hedefimiz olduğuna göre henüz bu hedef yeterince gerçekleştirilmemiştir. Burada bir numaralı sorumluluk benimde yöneticisi olduğum Tıp Fakülteleri olduğu kanaatindeyim. Zira Tıp Fakültesinin kalitesi eğitimin kalitesinden geçmektedir. ” dedi.

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin eğitim sistemini tamamen değiştirdiğini ve binlerce sorunun bulunduğu bir soru bankası oluşturulduğunu, Tıp Fakültesi Öğretim Üyelerinin bunun gururunu yaşadığını anlatan Prof. Dr. Özgen şöyle konuştu; “Dönüşüm projemizde ilk mezunlarımızı 2019 yılında vereceğiz.  Son 1 yılda tüm öğretim üyelerimiz yeniden eğitici eğitiminden geçmişler, 36 bin hedefi tek tek satır satır yeniden yazmışlar, binlerce soruyu elektronik ortama girmişler ve girmeye devam etmekteler. 2023’ün büyük Türkiye’si için nicelik anlamsızdır, mutlaka nitelik gerekiyor. Nitelik ise eğitimden geçmektedir. Bu hepimiz in görevidir. İnönü üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim Üyeleri için özellikle bu görev olmaktan öte onurdur.”

Yapılan konuşmaların ardından dönem birincisi Dr. Hüseyin Çolak, yaş kütüğüne birincilik rozetini taktı.

Törende her üçü de Malatyalı olan dönem birincisi Dr. Hüseyin Çolak, dönem ikincisi Dr. Çağlar Öztekin ve dönem üçüncüsü Dr. Keziban Özdemir’e protokol üyelerince ödülleri ve diplomaları verildi. Mezun olan 122 doktora diplomaları Tıp Fakültesi öğretim üyelerince verildi.

Tören mezunların Hipokrat Yemini ile sona erdi.

HABER-FOTO: Burhan KARADUMAN malatyahaber

Bir yanıt yazın