Cumartesi , 20 Nisan 2024

Eczacılar için TUS ve döner sermayede iyileştirme geliyor

eus

TBMM’deki partiler eczacılıkta uzmanlık konusunda anlaştı. Hazırlanan kanun teklifinde tıpkı TUS gibi eczacılara merkezi uzmanık sınavı getirilirken, uzmanlığın döner sermayeye yansıtılması da hedefleniyor

TBMM’de grubu bulunan partiler eczacılıkta önemli değişiklik yapacak yasa teklifine imza attı. Halen komisyonda bulunan teklif eczacılık eğitimine uzmanlığı getirirken, eczacıların döner sermayelerinin uzman diş hekimleriyle aynı seviyeye getirmesi hedefliyor.

4 yıl süreli uzmanlık eğitimi verilmesi planlanan eczacılık branşlarının şu şekilde olması öngörülüyor:

1- Onkolojik Eczacılık
2- Enfeksiyon Hastalıkları Eczacılığı
3- Klinik Eczacılık
4- Fitofarmasi Eczacılığı

Eczacılar aynen Tıpta Uzmanlık Sınavı gibi Eczacılıkta Uzmanlık sınavı ile bu braşları seçerek uzmanlaşacak.

Uzmanlık eğitimi yine Tıpta Uzmanlık Kurulu gibi Eczacılıkta Uzmanlık Kurulu kurularak, bu kurul aracılığıyla düzenlenecek.

Kanun teklifi ile; eczacılıkta uzmanlık branşları, eğitim süreleri ve koşullarının belirlenmesi; Eczacılıkta Uzmanlık Kurulunun kurulması, kurul üyeliğinin koşulları, kurulun görev, yetki ve sorumlulukları belirlenmesi; Uzman Eczacılık eğitiminin ve uzmanlık belgesi verilmesinin usul ve esaslarının belirlenmesi; doktora eğitimini tamamlamış olan eczacıların uzmanlık belgesi alma koşullarının düzenlenmesi; kamu kurum ve kuruluşlarına uzman eczacı kadrosu ihdas edilerek uzman eczacıların kamu kurumlarında istihdam edilmesi; kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan uzman eczacıların döner sermaye, ödeme tavanlarının uzman diş hekimleri ile aynı seviyeye getirilmesi öngörülüyor.

 

Kaynak: Medimagazin