Salı , 23 Nisan 2024

Hastane odasında nikah kıydılar

hastane_odasinda_nikah_kiydilar13779443980_h1068351Çanakkale’de, 26 yaşındaki hostes Neşe Kıyı, geçirdiği trafik kazasında ayak ve el bileği kırılan annesi Ünzile Kıyı’nın taburcu olamayacağını öğrenince, mutluluğuna annesinin de ortak olabilmesi için nikah masasını hastane odasına taşıdı.

İstanbul’da yaşayan Neşe Kıyı, bir holding bünyesindeki turizm şirketinde çalışan 30 yaşındaki Okan Bahçe’ye bir süre önce gönlünü kaptırdı.

Genç çift arkadaşlıkların nikah masasına taşımaya karar verdi. Çift, genç kızın ailesinin yaşadığı Çanakkale’de, belediyeden 29 Ağustos’a nikah günü aldı. Ancak, nikaha sayısı günler kala nikah hazırlıkları için gittiği İstanbul’daki kızının yanından dönerken anne 50 yaşındaki Ünzile Kıyı trafik kazası geçirdi. Kazada ayak ve el bileği kırılan Kıyı, kaldırıldığı Kepez Beldesi’neki Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde ameliyata alındı. Ameliyatın ardından bacağı alçıya alınan Kıyı’nın doktorlar bir süre daha hastanede gözetim altında tutulmasına karar verdi. Kıyı, taburcu edilmediği için nikaha katılamayacak olan annesinin bu mutlu gününde yanında olması için çözüm aramaya başladı. Nikahı hastanede kıymaya karar veren Kıyı, nişanlı Bahçe ile birlikte Başhekimi Doç. Dr. Murat Çoşar’a gidip, bu düşüncelerini paylaştı.

Başhekim Çoşar’ın onay vermesi üzerine anne Ünzile Kıyı’nın tedavi gördüğü odada nikahın kıyılması için bir masa getirilip, üzerine bir buket çiçek yerleştirildi.

Genç çiftin, nikah şahitliğini Başhekim Doç. Dr. Murat Coşar ve hastane müdürü Ömer Hadımoğlu yaptı. Nikahı ise hastanenin sınırlarında kalması nedeniyle Kepez Belediyesi nikah memuru kıydı. Hasta yatağındaki anne Ünzile Kıyı, kızı ve damadının yaptığı jestten dolayı duygulu anlar yaşadı. Nikahın kıyılmasanın ardından doktor ve hemşiriler ile Kıyı ile aynı odayı paylaşan hastalar, genç çifti alkışlayıp, tebrik etti. Kıyı’nın gelinlik giymediği görüldü.

Kaynak: DHA

haber7

Bir yanıt yazın