Perşembe , 25 Nisan 2024

Doktor Hemşireyi Dövdü !

hastane

TRABZON Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin İnönü Mahallesi’ndeki yerleşkesinde meydana gelen olay herkesi şaşırttı. Hastanenin nöroloji servisinde görev yapan Hüseyin T. (60) ile aynı servisin sorumlu hemşiresi Filiz A. (40) arasında yaşanan tartışma darp ile sonuçlandı. Doktor Hüseyin T. hemşire Filiz A.’yı tokatladı.

Hiçbir Şekilde Kabul Edilemez

SAĞLIKTAKİ darp olayının ardından karakola giden hemşire Filiz A., doktoru şikayet etti. İfadesine başvurulan Dr. Hüseyin T. ise, iddiaları reddetti. Yaşanan olaya Tabip Odası sert tepki gösterdi. Başkan Prof. Dr. Yakup Arslan, “Kim yaparsa yapsın, kimsenin şiddet uygulama hakkı yoktur. İster vatandaş, ister doktor, ister başhekim olsun. Meslek etiğine aykırıdır” dedi.

İş Yoğunluğundan Olmuştur

TÜRK Sağlık Sen Trabzon Şube Başkanı Mustafa Serdar, olayın kendilerini çok üzdüğünü belirterek, “Geçen yıl da Haçkalıbaba Devlet Hastanesi’nde benzer bir olay yaşanmıştı. Bir husumet sözkonusu değil. Çalışma ortamına bağlı iş yükünden kaynaklanan bir durumun dışa vurumudur. Zaten başhekim her iki arkadaşımızı barıştırmışâ€ dedi.

Trabzon’da bir hemşire, aynı hastane görev yaptığı doktor tarafından darp edildiği iddiası ile şikayetçi oldu.

Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin İnönü Mahallesi’ndeki yerleşkesinde meydana gelen olayda, iddiaya göre hastanenin nöroloji servisinde görev yapan doktor Hüseyin T. (60) ile aynı serviste hemşire olarak görev yaptığı belirtilen servis sorumlusu Filiz A. (40) arasında tartışma yaşandı. Bu sırada Hüseyin T., Filiz A.’ya tokat attı. Olayın ardından Gülbaharhatun Polis Merkezi’ne giden sağlık görevlisi Filiz A., aynı serviste görev yaptıkları doktor Hüseyin T. ile aralarında yaşanan tartışma sırasında, doktorun aniden yüzüne tokat atarak darp ettiği iddiası ile şikayetçi oldu. Şüpheli olarak ifadesine başvurulan Hüseyin T. ise Filiz A. ile tartıştıklarını ancak kendisine tokat atmadığını iddia etti. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

TABİP ODASI’NDAN SERT TEPKİ

Trabzon Tabip Odası Başkanı Yakup Aslan, olayın kabul edilemez olduğunu belirterek, “Kim yaparsa yapsın, ister vatandaş, ister doktor, ister profesör isterse başhekim olsun. Kimsenin kimseye şiddet uygulama hakkı yoktur. Böyle bir hak yok. Şiddetin hiçbir şekilde kabul edilir tarafı yoktur. Birisi bir şiddet yaparsa onların cezalandırma yöntemi bellidir. İlgili merci gerekeni yasalar çerçevesinde yapar. Hiç kimse hakkını şiddetle aramaya kalkmasın. Hele de bir sağlık çalışanının başka bir sağlık çalışanına yönelik şiddeti asla kabul edilemez. Bize bir şikayet gelirse biz de Trabzon Tabip Odası olarak inceleme yaparak gerekirse cezayı veririz. Bu meslek etiğine aykırıdır. Ama kurum içinde gerekli çalışma mutlaka başlatılmıştır. Ama şikayet olursa biz de gereğini yaparız” biçiminde konuştu.

TÜRK SAĞLIK-SEN: ÇOK ÜZÜCÜ BİR DURUM

Kamu-Sen’e bağlı Türk Sağlık-Sen Trabzon Şube Başkanı Mustafa Serdar da, geçen yıl da Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesi’nde de benzer olay yaşandığını hatırlatarak, “Hastanelerin çalışma ortamından kaynaklanmış bir olay meydana gelmiş olabilir. Aralarında bir husumet yok. Tamamen çalışma ortamına bağlı iş yükünden bir dışa vurumdur. Öğrendiğimiz kadarıyla zaten başhekim her ikisini de yan yana getirmiş ve barışmışlar. Ama hangi sebeple olursa olsun çok üzücü bir durumdur” biçiminde konuştu.

Bir yanıt yazın