Cuma , 29 Mart 2024

Mecburi hizmet süresi 2 yıla çıkmadı! Yanlış haberlere itibar etmeyin !

doktor

Sağlık Bakanlığına bir hekimin Bilgi Edinme Talebine verdiği cevap, mecburi hizmet süresinin fiili olarak 2 yıla çıkarıldığı yorumlarına neden oldu.

Yönetmelik değişikliğiyle ilgili bir web sitesinin okuyucusuna Sağlık Bakanlığı tarafından verilen cevapta, bu 2 yıl sürenin Devlet Hizmeti Yükümlülüğünde de geçerli olduğu yazılı olarak bildirildi. Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü Bilgi Edinmeden verilen cevapta “bulunduğunuz görev yerinde fiilen iki yıl çalışmanız halinde (DHY süresi dahil) atama başvurusunda bulunabilirsiniz” denildi. Önceden Devlet Hizmeti Yükümlüsü olarak atanan personele Devlet Hizmeti Yükümlülüğünü tamamlaması durumunda herhangi bir atama başvurusu için müracaat sınırlaması yoktu. Ancak Bakanlık tarafından verilen bu cevap “Yeni Yönetmelikle birlikte mecburi hizmet yapan personelin yükümlülüğünü yerine getirmiş olsa bile bu 2 yıllık süreyi doldurması gerekiyor” yorumlarına neden oldu.

 

OLAYIN ASLI ŞU ŞEKİLDE 

Sağlık hizmetlerinin aksamaması ve etkili bir personel planlaması yapılabilmesi için, 27.05.2013 tarihi itibariyle kadrosunun bulunduğu ilde en son atanma tarihinden itibaren Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşları kadrosunda fiilen en az 2 yıl çalışmış olan personelin müracaatları kabul edilecektir. Ancak DHY’ li olarak atanan personel için DHY’ sini tamamlamış olmak şartıyla atandığı ilde 2 yıl çalışmış olma şartı aranmayacaktır.

YANİ MECBURİ HİZMETİ BİTEN ATAMAYA KATILABİLİR…

MECBURİ HİZMETİ BİTENLERDE 2 YIL ŞARTI ARANMAZ

Doktorlarhaber.com/Ankara

Bir yanıt yazın