Cuma , 19 Nisan 2024

Doktora dayak kamerada

doktorasiddet

Olay, Bayrampaşa Devlet Hastanesi’nde meydana geldi.

Alınan bilgiye göre, A.G. ve akrabası S.G., sünnet olan 5 yaşındaki yakınlarının koridorda bekletildiğini öne sürerek Genel Cerrahi Uzmanı Ahmet Korkut Belli ile tartışmaya başladı. Küçük çocuğun dedesi doktorla tartıştığı sırada arkaya geçen A.G. ve akrabası S.G., doktoru boğazını sıkıp yere yatırdı. Saldırı anı güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi.
Olayın ardından 2 zanlı, polis tarafından gözaltına alındı. Saldırının duyulması üzerine polikliniklerde görev yapan doktorlar iş bıraktı. Yaşanan olayın ardından basın mensuplarına açıklama yapan Hastane Başhekimi Op. Dr. Fahrettin Özkan, “Doktor arkadaşımız bir hasta yakını tarafından darp edildiği için arkadaşlarımız seslerini duyurmak amacıyla bugün öğleden sonra normal hasta muayenelerini durdurdu.Ameliyat ve normal hastalara bakılıyor” dedi.

Bir çocuğun sünnet edilmesinin ardından yaşanan olayı anlatan Özkan, “Sünnet olan bir çocuğun ameliyathaneden çıkışı sırasında yaklaşık 1.5 dakika ‘asansörün başında bekledi’ diye yaygara koparınca, doktor arkadaşımız da ‘burası hasta servisi, neden bağırıyorsun’ diyor. Sonra doktoru yere yıkıp, tekme tokat dövüyorlar. Yere yatırıp, tekmelerle darp ediyorlar. Durumu iyi, bir yarası yok. Hizmet için burada olan doktora böyle davranılması garip bir şey. Arkadaşlarımız bunu protesto ediyorlar” diye konuştu.

Videoyu izlemek için tıklayın
Op. Dr. Özkan, bir basın mensubunun, “Çocuk taburcu edildi mi?” sorusuna, “Hayır, burada. Birisi bir terbiyesizlik yaptı diye hastamızı mağdur edecek değiliz. Zaten bugün akşama doğru taburcu edilecek” diye yanıt verdi. Özkan, hastaların mağdur olduğu yönündeki eleştirilerin hatırlatılması üzerine, “Biz de mağduruz, ne yapalım. Bir hasta yakını tarafından mağdur edildiysek, birileri de mağdur oluyor mecburen. Acil hastalara bakıyoruz” şeklinde konuştu. 
Öte yandan, doktorların iş bırakması, hastalar ve yakınlarını isyan ettirdi. Yapılan saldırıyı hoş bulmadıklarını belirten hasta yakınları, “Bizim burada suçumuz ne?” diye tepki gösterdi. 
Bu arada cama çıkarak muayenelerin olmayacağını söylemeye çalışan Bayrampaşa Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Fahrettin Özkan’a hasta yakınları tepki gösterdi. Başhekimin kendileri ile camdan iletişim kurmasına sinirlendiklerini söyleyen hasta yakınları, başhekime bağırdı. Bunun üzerine içeriye giren Başhekim Özkan, bir süre sonra tekrar cama çıkarak muayenelerin yapılmayacağını duyurdu. Ancak hasta yakınları bir kez daha kendisine tepki gösterdi.

Olay üzerine hastaneye gelen İlçe Emniyet Müdürü, doktorlarla yaptığı görüşmenin ardından bahçeye indi. Doktorların çalışmayacaklarını belirten Emniyet Müdürü, hastane bahçesindeki hasta yakınlarından dağılmalarını rica etti. Ancak mağdur olduklarını söyleyen hasta yakınları, tepki göstermeye devam etti.