Perşembe , 28 Mart 2024

Tatil Bölgesine Yeni Tıp Fakültesi

tatil

Alanya Tıp Fakültesi’nin açılması için Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Senatosu’nun kararından sonra YÖK’ten de onay çıkması ilçeyi sevince boğdu.

Alanya Tıp Fakültesi’nin açılması için Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Senatosu’nun kararından sonra Yök’ten de onay çıkması ilçeyi sevince boğdu.

AÜ Senatosu’nun aldığı Alanya Tıp Fakültesi kuruluş kararı, 13 ay sonra Yök Genel kurulu tarafından onaylandı. Yök tarafından Alanya Tıp Fakültesi’nin yasa olarak kurulması için onayın ilgili bakanlıklara gönderildiği öğrenildi. Kurulacak olan fakültelerle birlikte daha sonra üniversite haline getirildiği zaman ÖHEP ile birlikte George Town Üniversitesi’ni de buraya entegre edildiğinde sadece Türkiye’nin her bölgesinden değil, dünyanın her ülkesinden ilçeye öğrenci geleceğini belirten Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Amerika, Afrika, Ortadoğu, Japonya, Çin, Orta Asya ve Rusya’dan da öğrenciler geldiği gibi Şanlıurfa’dan da öğrenci geleceğini söyledi.

Dünyanın her yerinden on binlerce öğrencinin ilçeye geleceğini ifada eden Çavuşoğlu, tıp fakültesinin ilçeye kurulmasını istedikleri devlet üniversitesinin önünü açtığını dile getirdi.

Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir, tıp fakültesinin ilçede büyük sevinç kaynağı olduğunu dile getirdi. Özel ve devlet fakülteleri ile birlikte öğrenci akışının ilçeye gelmeye başlayacağını ifade eden Özdemir, “Tıp açısından da ilçeye büyük katkı sağlayacaktır. Bunun için tıp fakültesinin kurulacak olması ayrı bir önem arz etmektedir.” dedi.

Büyükşehir Yasası’nın üniversitelerin açılmasının önünü de açtığını ifade eden Alanya Belediye BaşkanıHasan Sipahioğlu, ilçede ortamın öğrenci ağırlamasında uygun olduğuna dikkat çekti. Özel Hamdullah Eminpaşa Üniversitesi’nin kurulmasından sonra yavaş yavaş devlet üniversitesinin de kurulmasına doğru ilerlediklerini ifade eden Sipahioğlu, olimpik yüzme havuzu, sinema, kültür merkezi, tiyatro salonları, amfi tiyatro gibi kültürel ve sosyal olarak öğrencilerin rahatlıkla kullanabilecekleri ortamların bulunduğuna dikkat çekti.

 Haberler.com

Bir yanıt yazın