Salı , 19 Mart 2024

Doktorlar, Öldürülen Doktor Ersin Arslan İçin Toplandı

doktorlar-oldurulen-doktor-ersin-arslan-icin-4232312_o

Gaziantep’te, görevi başında bıçaklanarak öldürülen Dr. Ersin Arslan’ın davası ile ilgili toplanan Gaziantep-Kilis Tabip Odası üyeleri, sağlık çalışanlarına şiddetin devam ettiğini söyledi.

Gaziantep Adliyesi önünde toplanan Gaziantep-Kilis Tabip Odası üyeleri adına açıklama yapan GaziantepŞube Başkanı Prof. Dr. Savaş Gürsoy, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin devam ettiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

“17 Nisan günü genç meslektaşımız Dr. Ersin Arslan’ı kaybetmemiz sağlıkta şiddetin bitirilmesi için bir milat olmalıydı. Ama şiddet gün geçtikçe artıyor. En kısa zamanda Sağlık Bakanlığı ve Tbmm Araştırma Komisyonu’ndan dile getirdiğimiz, hekimlere ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddete caydırıcı düzenlemelerin yasalaşmasını istiyoruz. Alınacak önlemlerin de samimi ve sonuç alıcı olmasını istiyoruz. Bu önemli duruşma nedeniyle bir kez daha haykırıyoruz; tüm taleplerimiz yerine gelmeden şiddet durmadan durmayacağız, susmayacağız.”

Basın açıklamasına katılan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi 2. Başkanı Prof. Dr. Gülriz Erişgen ise, Dr. Ersin Arslan için bir araya geldiklerini belirterek, sağlık alanında sorunlara rağmen hizmet üretmeye çalıştıklarını ve sağlık çalışanlarının çalışma koşullarının daha iyi bir seviyeye getirilmesi gerektiğini söyledi.

Yapılan basın açıklamasının ardından kalabalık grup sessizce dağıldı. Basın açıklamasına katılan doktorlar daha sonra davanın görüleceği duruşma salonuna girmek için adliye binasına girdi. – GAZİANTEP

Haberler.com

Bir yanıt yazın