Salı , 23 Nisan 2024

ARALIK TUSUNDA BARAJIN ALTINDA KALAN DOKTORLAR TERCİH YAPABİLECEK!

osym

ÖSYM Skandalları bitmek bilmiyor. Doktorları hemen her sınav mağdur eden ÖSYM yıllar sonra mahkeme kararı ile bir yanlışını daha düzeltmek zorunda kaldı.

Aralık 2010’da TUSDATA isimli dershanenin hatalı olan TUS Sorularına itirazına olumsuz yanıt veren ÖSYM 2012 de mahkeme kararı ve bilirkişi raporları  ile bu soruları iptal etmek zorunda kalmıştı.

Buna rağmen sınavı yeniden değerlendiren ÖSYM bu kezde barajın altında puanı olan adayları unutmuştu.

Yeni mahkeme sonucu ile hatalı soruların iptali neticesinde barajın altında kalan Doktorlarda değerlendirmeye alındı ve barajı geçen kişiler 2010 da girdikleri tus sınavı için tercih yapmaya hak kazandılar.

Bu arada üzerinden 2 yıl geçip hayat planlarını yapan doktorlar ÖSYM tarafından bir kez daha mağdur edildiler.

Herşeye rağmen Tercih yapmayı planlayan doktorlar ise tercih hususundaki belirsizlikler içerisinde bekleyişte…

 

ÖSYM’NİN ARALIK 2010 TUSU İLE İLGİLİ YENİ BASIN DUYURUSU

DUYURU (19 Aralık 2012)

2010-TUS Sonbahar Dönemi: Mahkeme Kararı Gereği Adaylardan Tercih Alınması

Ankara 15. İdare Mahkemesi ve Danıştay 8. Dairesinin kararları ile Sağlık Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulunun görüşleri doğrultusunda, 2010-TUS Sonbahar Dönemi Sınavınayöneliktercih hakkı olup tercih yapmayan adaylar ile yeniden yapılan değerlendirme sonucu tercih hakkı kazanan adaylardan tercih alınacaktır.

Bu adaylardan tercih alınma işlemleri 19 Aralık 2012 tarihinde saat 18.00’de başlayacak ve 22 Aralık 2012 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir.

Bu adaylardan alınan tercihler ve 2010-TUS Sonbahar Dönemi genel yerleştirme için alınan tercihler birlikte değerlendirilerek 2010-TUS Sonbahar Dönemi kontenjanlarına göre yerleştirme işlemi yapılacaktır. Yapılacak yerleştirme, 2010-TUS Sonbahar Dönemine ilişkin daha önce yapılmış yerleştirme sonuçlarını göre bir uzmanlık dalına yerleşen adayları etkilemeyecektir.

2010-TUS Sonbahar Dönemi sınavına giren bütün adaylar, soru iptali sonrası yeniden yapılan değerlendirme işlemi sonuçları ve yeniden tercih bildiriminde bulunup bulunamayacakları bilgilerini https://sonuc.osym.gov.tr/Sorgu.aspx?SonucID=1281 İnternet adresinden öğrenebilirler.

İlgili adaylara duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

Bir yanıt yazın