Cuma , 29 Mart 2024

Doktor katili ‘Çatlı’ya özenmiş!..

Gaziantep’te işlenen cinayet sonrası katil zanlısının Facebook’taki sayfası mahkemeye delil olarak sunuldu.

GAZİANTEP’te 30 yaşındaki Dr. Ersin Arslan’ı bıçaklayarak öldüren 17 yaşındaki M.G.’nin, Susurluk kazasında ölen Abdullah Çatlı’ya özendiği ortaya çıktı. M.G.’nin sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta kendini ‘Abdullah Çatlı’ olarak tanıttığı yolundaki belge mahkemeye sunuldu.

Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi’nde 17 Nisan 2012’de meydana gelen olayda, M.G., kanser hastası 80 yaşındaki dedesi Abdullah G.’nin ölümünden sorumlu tuttuğu Dr. Ersin Arslan’ı görev yaptığı hastanede bıçaklayarak öldürdü. ‘Dr. Arslan’ı tasarlayarak öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapsi istemiyle Gaziantep 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuklu yargılanmaya başlanan M.G., ilk duruşmada, cinayeti işlediği için pişmanlık duyduğunu söyledi. Ersin Arslan’ın ailesi ise sanığın 17 yaşından büyük olduğunu ileri sürerek, yaş tahsisi isteminde bulundu. Arslan Ailesi’nin avukatı Metin Kınacılar da M.G.’nin kendini ‘Abdullah Çatlı’ olarak tanıttığı Facebook sayfasını mahkeme heyetine sundu.

Kınacılar, sanığın öldürme girişimini tasarlayarak gerçekleştirdiği noktasında yoğunlaştıklarını belirterek, “18 yaşından küçük olduğu iddia edilen, suça sürüklenen çocuk şüpheli, ifadesinde, dedesinin ölümü dolayısıyla bunalım geçirdiğini, gece dedesini rüyasında gördüğünü, son olarak hastaneye geldiğinde de doktoru bir anlık heyecanla öldürdüğünü söyledi. Olayın gerçekleştiği gün özellikle sabah saat 08.00’de hastaneye geliyor. Dr. Ersin Arslan’ı hemşirelere soruyor, güvenlik görevlilerine soruyor. Yani öldürme olayıyla hastaneye gelme arasında ortalama 5 saat hastaneyi dolaşıyor. Kendine göre tasarlayarak bir öldürme girişimi içinde olduğu anlaşılıyor. Bunu şuradan da anlıyoruz: Suça sürüklenen çocuğa, ailesinin verdiği beyanlarda dedesinin eceli ile öldüğü söylenmiş. Çocuk şüpheliye ailesi doktorun bir suçunun olmadığını beyan etmiştir” dedi.

DİZİLER KÖTÜ ÖRNEK OLUYOR

Sosyal paylaşım sitesi Faecebook’ta M.G.’nin kendisine ‘Abdullah Çatlı’ adını taktığını ifade eden Kınacılar, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Suça sürüklenen şüpheli bir paylaşım sitesindeki sayfasında lakap olarak Abdullah Çatlı ismini kullanıyor. Bu da açıkça şahsın hangi yapıda bir insan olduğunu ortaya koyuyor. Bizce bu olayı şahıs tasarlamıştır. Dedesinden dolayı değil de kendisini ispatlama vasıtasıyla doktoru öldürdüğü kanısındayım. Çünkü, zanlının anne ve babasının, ‘Artık bu ihtiyar ölse de kurtulsak, yeter artık çektiği’ şeklindeki beyanları olduğunu söyleyen tanıklar var. Ayrıca dedesinin öldüğü gün de yanında kimse kalmamış. Bu durum şunu gösteriyor: Çocuk kendisine bir savunma yolu çiziyor. Ama hiç bir şekilde Ersin’in geri gelme ihtimali yoktur. Ancak ne yazık ki ülkemizde televizyon kanallarında yer alan bazı dizi ve filmlerin şiddet görüntülerinden çocuklar etkileniyor. Yapılan bir kamuoyu araştırmasına göre, çocuklara eskiden doktor, avukat, öğretmen, polis olmak isteyen çocuklar şimdi ‘Abdullah Çatlı’ ya da ‘Polat Alemdar’ olmak istiyor.”

Mahkeme heyeti duruşmayı erteledi.

DHA

Habervitrini

Bir yanıt yazın