Perşembe , 25 Nisan 2024

Maltepe Süreyyapaşa Hastanesi’ndeki yangın kontrol altına alındı

Maltepe Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin bilgi işlem ünitesinde çıkan yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle diğer ünitelere sıçramadan kontrol altına alındı. Elektrik kontağından çıktığı belirtilen yangında yoğun duman nedeniyle hastalar hastane bahçesine çıkarılırken, dumandan etkilenen hastalar ile bazı görevliler ambulanslarla diğer hastanelere sevk edildi. İtfaiye ekipleri soğutma çalışmasının ardından duman tahliyesi yaptı.

Maltepe Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin C Blok ikinci kattaki Bilgi İşlem Ünitesi’nde saat 22.45 sıralarında yangın çıktı. Elektrik kontağından çıktığı belirtilen yangında oluşan yoğun duman kısa sürede tüm binayı sardı. İhbar üzerine Büyükşehir Belediyesi, Maltepe, Kadıköy ve Üsküdar Belediyelerinin itfaiye ekipleri olay yerine sevk edildi. İtfaiye ekipleri yangını kısa sürede kontrol altına alarak, diğer ünitelere sıçramasını önledi.

Can kaybı ve yaralanmanın olmadığı yangında, oluşan duman nedeniyle hastalar hastane bahçesine çıkarıldı. Hastalar sedyeler ve tekerlekli sandelyelerle asansörlerden, durumu ağır olmayanlar ise yangın merdivenlerinden tahliye edildi. Dumandan etkilenen hastalar ve görevliler ambulanslarla diğer hastanelere sevk edildi. Hastane bahçesine indirilen ve solunum zorluğu çeken hastalara oksijen tüpleri verildi.

İtfaiye ekipleri, soğutma çalışmalarının ardından duman tahliye çalışması yapıyor.

Eray EROLLU / AHT

Bir yanıt yazın