Perşembe , 28 Mart 2024

Prof. Dr. Recep AKDAĞ’ın Ramazan Bayramı Mesajı

Tüm Müslümanların hasretle beklediği ve dolu dolu idrak ettiği Ramazan’ın ardından bir Bayrama daha kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Bayramlar, dostluğun, kardeşliğin öne çıktığı; sevinçlerin, mutlulukların paylaşıldığı müstesna günlerdir. Böylesi günler, her türlü insani ve ahlaki değerlerin yeniden yeşertilmesi ve hayata geçirilmesi açısından fırsatlar sunan, sosyal dayanışmanın en üst düzeye çıktığı zaman dilimleridir.

Bulunduğumuz bu güzel coğrafyada derin kültürel zenginliklerimizin ve manevi değerlerimizin kazandırdığı dayanışma ruhu bizim en büyük enerji kaynağımızdır. Milletimiz, birlik ve beraberliğini pekiştirmek, kardeşlik bağlarını güçlendirmek adına bayramları bir fırsat olarak görmüş ve bu bilinçle hareket etmiştir.

Bu kardeşlik ortamına gölge düşürmek isteyen eli kanlı terör örgütü maalesef bu mübarek ayda bile kurduğu tuzaklarla sivil, asker demeden vatandaşlarımızın canına kastetmeye devam etmiştir. Terör örgütünün Ramazan ayında gerçekleştirdiği bu eylemler manevi ve insani değerlerden ne kadar uzaklaştığının kanıtıdır.

 

Hemen yanı başımızdaki komşumuz Suriye başta olmak üzere Arakan’da, Filistin’de dünyanın birçok ülkesinde Müslüman din kardeşlerimiz zulme ve şiddete maruz kalmaktadırlar. Bayram dolayısıyla bu kardeşlerimizi de unutmamamız, onların dertleriyle dertlenmemiz gerekir.

 

Bilindiği gibi Bakanlığımız Obezite ile Mücadele Kampanyası başlatmıştı. Ramazanda az yeme alışkanlığı kazanan vatandaşlarımızın Ramazan sonrasında da bu alışkanlıklarına devam etmesi birçok hastalığın kaynağı olan obeziteyle mücadelede önemli bir kazanım olacaktır. Vatandaşlarımız Bayramda yeterli ve dengeli beslenmenin yanı sıra aşırı tatlı tüketimine dikkat etmeli; aldıkları şekerler konusunda da bilinçli olmalıdırlar.

 

Bayramlarda trafik kazalarında her yıl çok sayıda vatandaşımız hayatını kaybetmekte ya da yaralanmaktadır. Bu kazaları ve kayıpları en aza indirebilmemiz için vatandaşlarımızın, trafik konusunda yapılan tüm uyarılara mutlaka uymaları gerekmektedir.

 

Hastanelerimiz yine her bayram olduğu gibi bu bayram da yeterli personeliyle hizmet vermeye devam edecektir. Bayram, tatil demeden vatandaşımızın hizmetine koşan fedakâr sağlık personelime bayram dolayısıyla bir kez daha minnettarlığımı ifade etmek istiyorum. Sağlık personelimiz tüm bu fedakârlığına rağmen maalesef fiziksel ya da sözlü şiddete maruz kalabiliyor. Bir sevgi atmosferinin oluştuğu bu günlerde vatandaşlarımızın sağlık çalışanlarına hak ettikleri sevgi ve saygıyı göstermesi, inanıyorum ki onların motivasyonlarını daha da artıracak, hizmet kalitesi yükselecektir.

 

Bu düşüncelerle başta sağlık personelimiz olmak üzere tüm çalışanların ve Aziz Milletimin Ramazan Bayramı’nı kutluyor, Bayramın tüm insanlık için barışa, sevgiye, kardeşliğe vesile olmasını temenni ediyor, sevgi ve saygılar sunuyorum.

 

                                                                                                                        Prof. Dr. Recep AKDAĞ

                                                                                                                                Sağlık Bakanı

Bir yanıt yazın