Perşembe , 25 Nisan 2024

İşte E-Reçete Detayları ! (Doktorlarhaber.com ÖZEL)

Sosyal Güvenlik Kurumu, ödemesini kendisinin gerçekleştirdiği reçeteleri elektronik olarak toplamak üzere e-reçete projesi yürütmekte ve 1 Temmuz 2012 de uygulamaya geçilecektir. Peki E-Reçete hakkında neler biliyoruz? İşte detayları Doktorlarhaber.com hazırladı

Doktorlarhaber.com – ANKARA

ULUSAL E-REÇETE PROJESİ

Sağlık Bakanlığı, ödemesi SGK tarafından yapılan reçetelere ilave olarak ülke genelinde üretilen tüm reçeteleri kapsayan “Ulusal E-reçete Projesi’ yürütülmekle birlikte SGK ‘nın projesine de gerekli desteğin verilmesi kararlaştırılmıştır.

Bu kapsamda aile hekimleri, hastalarına yazdıkları reçeteleri şimdiye kadar olduğu gibi elektronik olarak yazacak,

Sağlık Bakanlığı Aile Hekimliği Bilgi Sistemine gönderdikleri gibi, gerçek zamanlı olarak SGK elektronik reçete sistemine de göndereceklerdir. Aile Hekimliği yazılımı üzerinden yapılacak bu gönderim için AHBS firmaları ile gerekli çalışmalar tamamlanmıştır.

 

ONAY KODU İLE İLAÇLAR ALINACAK

Gönderim sonrası SGK e-reçete sisteminden bir onay kodu cevabının gelmesi ve hastaya reçetesi ile birlikte bu onay kodunun da verilerek tercih ettiği eczaneden ilaçlarını temin edebilmesi planlanmıştır.

 

KAĞIT REÇETE DEVAM EDECEK

Gerek hastalarımızın kendi ilaçlarını bilip haberdar olması, gerekse elektronik sistemlerde oluşabilecek muhtemel problemlerden etkilenmemeleri için hastalara kâğıt reçetelerinin verilmeye devam edilmesi büyük önem taşımaktadır. Aile Hekimleri, online olarak alacakları SGK onay kodunun olup olmamasına bakmaksızın hastalara reçetelerini kağıt formatta vermeye devam edeceklerdir.

 

DEVLET HASTANELERİ,  EĞİTİM ARAŞTIMA HASTANELERİ VE AĞIZ DİŞ SAĞLIĞI MERKEZLERİ ŞİMDİLİK E-REÇETE’YE GEÇMEYECEK!

Sağlık Bakanlığına bağlı devlet ve eğitim hastaneleri ile ağız ve diş sağlığı merkezleri ise, mevcut hizmet yöntemlerini sürdürmeye devam edeceklerdir.Hastane ve ADSM’ lerin aynı zamanda ileriki tarihlerde dâhil olacakları e-reçete sistemine hazırlık mahiyetinde analiz çalışmaları yaparak Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu’na bilgi ve görüş bildirecek. Bu kapsamda poliklinik oda sayılan, her türden bilgisayar ve yazıcı adetleri, tıbbi sekreter sayıları ile hastalara ayrılan zaman durumları dikkate alınacak ve reçetelerin hastane poliklinikleri ile servislerinde elektronik olarak yazılması halinde oluşacak durumlar değerlendirilecektir.

4 Yorumlar

  1. sonuc olarak su anda aile hekimliği dışındakiler için geçerli değil sanıırım

Bir yanıt yazın