Cumartesi , 20 Nisan 2024

Artık Sağlıkçıya dokunmadan önce bu haberi okuyun !

Sağlık çalışanlarına yönelik artan şiddet olayları, TBMM’yi harekete geçirdi. Meclis’te grubu bulunan partilerin sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının araştırılması talebiyle verdikleri önergeler dün Genel Kurul’da birleştirilerek görüşüldü ve kabul edildi. Kurulacak araştırma komisyonu 3 ay boyunca çalışacak ve sağlık çalışanlarının yaşadıkları sorunları inceleyecek.

Genel Kurul’un dünkü oturumunda AK Parti, CHP, MHP ve BDP’nin; sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarıyla ilgili verdiği araştırma önergeleri görüşüldü. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, önergeler üzerinde hükümet adına yaptığı konuşmada, “Benim nazarımda bu tarihi bir gündür. Meclis olarak birlikte sağlık çalışanlarını şiddetten nasıl koruyacağımızı araştıracağız.

 Bu konuda Meclis’in ortak aklına ihtiyacımız var. Kurulacak araştırma komisyonu, çok yararlı olacak.” dedi. 3 yıldan beri odaklandıkları konunun dünyada da evrensel bir sorun olduğuna işaret eden Akdağ, Türkiye’deki kayıtlı vakaların, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin arttığını doğrulamadığını ancak tek bir sağlık çalışanının bile şiddete maruz kalmasını istemediklerini söyledi.

Çoğu zaman şiddet vakalarının yerinde anlaşma veya savcılığa bildirilmeden çözülmeye çalışıldığını anlatan Akdağ, “Emniyet yetkililerine sesleniyorum; bir sağlıkçıya karşı, görevi başında herhangi bir sözlü ve fiili saldırı olmuşsa savcılığa bildirilmemesi, kanun önünde suçtur. Bunun takibini de yakından yapacağız.

Kim şiddete başvurursa, o kişinin yakasını bırakmayacağız. Hak arama davranışı olarak şiddeti asla kabul edemeyiz.” diye konuştu.

ANKARA ZAMAN

Bir yanıt yazın