Çarşamba , 24 Nisan 2024

Van’da ki Sağlıkçılara Tayin Başvurusu

Deprem bölgesinde görev yapan sağlık çalışanlarının tayin taleplerinin gecikmeksizin gerçekleştirilmesi ve müracaatlarında kolaylık sağlanması için Sağlık Bakanlığı’na başvuru yapıldı.

Türk Sağlık-Sen tarafından yapılan başvuruda Ekim ayında Van’da yaşanan deprem sonrasında sağlık çalışanlarının üstün bir çaba ile görevlerini yerine getirdiği belirtildi.

Başvuruda deprem sonrasında yoğun bir çalışma neticesinde ve bölgenin durumu nedeniyle sağlık çalışanlarının hem fiziksel olarak hem de manen yıprandığına dikkat çekildi.

Atama ve Nakil Yönetmeliğinde doğal afetler sebebiyle kendileri ve bakmakla yükümlü olduğu yakınları maddi ve manevi zarara uğrayanlardan afet bölgesinde olup başka bölgelere gitmek isteyenlerin atama taleplerinin değerlendirilmesine yönelik düzenlemenin yer aldığı hatırlatıldı.

Başvuruda bölgede görev yapan sağlık çalışanlarının Yönetmeliğin ilgili maddesi uyarınca yapacakları atama taleplerine ilişkin işlemlerin geciktirilmeksizin gerçekleştirilmesi istendi. Yapılacak müracaatlarda personele gereken kolaylığın sağlanması talep edildi.

Bir yanıt yazın