Cumartesi , 20 Nisan 2024

‘Tam gün’ poliklinik kapattırdı

MANİSA- Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Yetişkin Alerjisi Polikliniği’nde çalışan Prof. Dr. Cengiz Kırmaz, son çıkan kanun hükmünde kararname ile muayenehane açmayı tercih edince, hastalar çaresiz kaldı. Poliklinikte görev yapan tek doktor olan Prof. Dr. Kırmaz’ın ayrılmasıyla hastalar ortada aldı.
Doktorların çalışma şekillerini belirleyen kanun hükmünde kararname sonrasında üniversitelerin tıp fakültelerinde yaşanan doktor sıkıntısına son örnek Manisa’dan geldi. Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Tıp Fakültesi Yetişkin Alerjisi Polikliniği, 22 Şubat Perşembe günü hizmet veremez hale geldi. Polikliniğin tek doktoru olan Prof. Dr. Cengiz Kırmaz, kanun hükmündeki kararnameye uyarak muayenehane açmayı tercih etti. CBÜ’nün Moris Şinasi Devlet Hastanesi yanındaki binasının ikinci katında bulunan Alerji Polikliniği artık hasta kabul etmiyor. Günlük 30 hasta bakılan alerji polikliniğinin tabelası da kaldırıldı. 

‘Yasal hakkını kullandı’
CBÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ahmet Var, son çıkan kanun hükmünde kararnamenin öğretim üyelerinin ya bölümlerinde tam gün çalışmak ya da muayenehane açmak arasında tercih kullanmasına neden olduğunu hatırlattı. Prof. Dr. Var, “Alerji bölümündeki arkadaşımız da yasal hakkını kullanıp muayenehaneyi tercih etti. Üniversitemizde sadece ders verecek, ancak hasta bakamayacak. Alerji bölümü öğretim üyeleri de en az bulunan öğretim üyelerinden. Hastaları mağdur etmemek için Dermotoloji ve Göğüs anabilim dallarından yardım almaya çalışacağız” dedi.
Alerji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cengiz Kırmaz da, muayenehaneyi tercih ettiği için artık üniversitede poliklinik hizmeti yapamayacağını söyledi. Prof.Dr. Kırmaz, “Kanun hükmünde kararname gereği muayenehaneyi seçtim. Üniversitede ders vermeye devam edeceğim. Maalesef yasa böyle istiyor. Muayenehanemi de, ’hasta getiriyor’ lafını duymamak için İzmir’de açtım” dedi.

RADİKAL

Bir yanıt yazın