Çarşamba , 11 Eylül 2024
Son Dakika

Rektör: Tam Gün nedeniyle 82 hocamız ne ameliyat yapabiliyor ne reçete yazabiliyor

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, Tam Gün Yasası nedeniyle DEÜ Hastanesi’ndeki 82 akademisyenin ameliyat yapamadığını ve reçete yazamadığını belirterek, bu kayıp nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını söyledi

İZMİR-Prof. Dr. Füzün, DEÜ’nün 2011 yılındaki faaliyetlerine ilişkin düzenlediği bilgilendirme toplantısında, 13 fakülte, 10 enstitü, 1 konservatuvar ve 4 yüksek okula sahip üniversitede 54 bin 565 örencinin öğrenim gördüğünü belirterek, DEÜ’nün 3 bin 57 akademik, 3 bin 358 idare, bin 485 hizmet alımıyla görev yapan personelle hizmet verdiğini bildirdi.
    

Türkiye’nin en büyük üniversitelerinden biri olan DEÜ’nün akademik yayınlarında geçen yıl düşüş yaşandığını, öğretim üyesi başına ortalama 0.53 oranındaki yayın ortalamasıyla üniversiteler arasında 12’inci sırada yer aldıklarını ifade eden Füzün, üniversitelerinin geçen yıl AB’den 13 proje için fon aldığını kaydetti.
    

DEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nin Türkiye’nin göz bebeği olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Füzün, hastanede geçen yıl poliklinik hastası sayısının 1 milyonu geçtiğini, yatan hastanın 80 bini aştığını, 51 bin civarında da ameliyat yapıldığını söyledi.
    

Füzün, hasta memnuniyetine ilişkin yapılan ankette yüzde 97 oranında olumlu sonuç aldıklarını dile getirerek, bu oranın çok önemli olduğunu vurguladı.
    
     -Tam Gün Yasası-
    
     Bilgilendirme toplantısının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Prof. Dr. Füzün, yasa nedeniyle büyük üniversitelerin sıkıntılı günler yaşadığını söyledi.
    

Üniversite hastanelerinin sadece hasta bakmadığını, bilgi ürettiğini ve doktor yetiştirdiğini vurgulayan Füzün, sözlerini şöyle sürdürdü:
    

”Hasta bakıyoruz ama eğitim üretmek ve bilgi üretmek adına da bakıyoruz. Üniversite hastanelerinin, Sağlık Bakanlığı hastanesi gibi muamele görmesi hoş değil. Üniversiteye gelen hasta farklı. Devlet hastanesinde 500 liraya olacak bir ameliyat bizde 800 lira olur. Üniversite hastanesinin verdiği hizmet Sağlık Bakanlığı hastanesinin verdiği hizmetten çok daha farklı. SGK’nın üniversite hastanelerine zam yapması da gerekiyor. Tam Gün Yasası gereği gibi uygulanamıyor ve amacı hizmet etmiyor. Tam Gün Yasası nedeniyle 82 hocamız ne ameliyat yapabiliyor ne reçete yazabiliyor. Bu kaybımızdır. Bu nedenle hocalarımızın bir kısmı da emekli olmuştur.”
    

Rektör Prof. Dr. Füzün, Akdeniz Üniversitesi’nde yapılan yüz nakli ile kendilerinin de bu yönde hazırlıkları olup olmadığına yönelik soruya ise şu yanıtı verdi:
    

”AÜ’deki arkadaşlarımızı tebrik ediyoruz. Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiler, olayın bu nedenle magazinel yönü de var. Bizim için yüz nakli ile böbrek nakli arasında fark yok. Bizim de 13 saat süren karaciğer ameliyatlarımız olmuştur. Hasta hastadır. Yüz nakli için bugüne kadar bize talep gelmedi.”

Medimagazin

Bir yanıt yazın