Cuma , 26 Nisan 2024

Son Gün düzenlendi ve Üniversite hastaneleri, artık Sağlık Bakanlığı’nın oldu

Son günde yeni düzen
Bazı kanunlarda değişiklik yapan ‘Torba Teklif”, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı. Yasama yılının son saatlerinde kabul edilen teklif yaşamımızı doğrudan etkileyen çok sayıda düzenlemeyi içeriyor.
İşte öne çıkanlar:
l Sigara yasağı genişletildi. Artık okulların, sosyal ve kültür hizmet binalarının bahçelerinde, açık alanlarında da sigara içmek yasaklanacak. Sokağa izmarit atana 50 TL ceza kesilecek.
Nargile, ‘tütün ürünleri’ kapsamına alınarak, ‘sağlığa zararlıdır’ işlemine tabi tutulacak. Nargile artık 18 yaşından küçüklerin tüketimlerine sunulamayacak.
‘TAM GÜN DELİNDİ’
l Tam Gün Yasası nedeniyle üniversitelerde boşalan akademisyen kadrosuna dönük de düzenleme yapıldı. Kamu hastanelerinden istifa ederek özele geçen profesör ve doçentlerden sözleşmeli personel olarak yararlanılması hükme bağlandı. Buna göre, özel muayenelerde ya da özel hastanelerde çalışan profesör ve doçentler, kamuda ameliyat yapamazken, vakıf üniversitelerinin yanı sıra devlete ait eğitim ve araştırma hastanelerinde sözleşmeli eğitim görevlisi olarak çalışabilecek. Üniversite hastaneleri, artık Sağlık Bakanlığı’nın oldu
Aile hekimlerine ve aile sağlığı elemanlarına ücreti karşılığında nöbet görevi verilebilecek.
Ebru TOKTAR ÇEKİÇ / ANKARA

Bir yanıt yazın