Cuma , 26 Nisan 2024

Neden doktor yok gerginliği ! (Şanlıurfa)

Şanlıurfa Çocuk Hastalıkları ve Doğum Hastanesi’nde hasta yakınları doktor bulamadıkları gerekçesiyle güvenlikle tartıştı. Hastane yönetimi ise doktor eksikliği olmadığını söyledi.

Yunanistan’ın toplam doğum oranı kadar doğumun gerçekleştiği Şanlıurfa’da Doğum Hastanesi’nde olayların ardı arkası kesilmiyor.

Gece yarısı hastaneye giden hasta yakınları işlemleri yapıldığı sırada heyecan ve tedirginlik nedeniyle güvenliğe saldırma girişiminde bulundu. Son olarak, doktor ve hemşirelerin, hasta bakım ve işlemlerini yaptıkları sırada; vatandaşlar, “Doktor sayısı yetersiz, niçin hastamıza bakmıyorlar” diyerek güvenliğe zorluk çıkardı.

Bu sırada kameraları açık bulan hasta yakınları, “3 saattir acilde doktor bekliyoruz. Böyle bir mantık olur mu? Bir de diyorlar ki; siz Urfalılar doktorlara hakaret ediyorsunuz hani doktor? Kocaman hastane 2 tane doktor bakıyor. Acilde doktor yok. Allah aşkına hangi çağda yaşıyoruz. Hasta yakınları hepsi bekliyor. Ama doktor yok. Biz yeterli sayıda doktor gönderilmesini istiyoruz. Devletten hizmet bekliyoruz. Başka bir şey istemiyoruz”  diyerek şikayetlerini dile getirdi.

Konuyla ilgili konuşan Hastane Başhekimi Mehmet Demir ise şunları söyledi, “Kadromuz doktor ve ebemiz normal sayının üstünde izinler nedeniyle sayıca biraz azalma var. Dönemsel olarak bazı şikâyetler oluyor. Yoğunluktan dolayı bunlar her hastanede zaman zaman olabilir. Hizmetlerden dolayı teşekkürler de oluyor tabi. Dün akşamki olayda, doktorun doğumhanede olduğu sırada, hemşireler tüm işlemleri yürütmesine rağmen herhangi anormal bir durumun olmadığı ortamda bazı olaylar gelişmiş. Doktorlar tüm müdahalelerde bulunmuş. Zaten acil müdahale bekleyen bir hasta da yoktu o saatte. Hasta daha sonra tepkisinden dolayı özür de dilemiş. Sağlık personelimiz özveri ile çalışıyor. Vatandaşlarımız bu hizmeti almaya devam edecek. Karşılıklı anlayış ile motivasyon desteğinde bulunmamız gerekir” sanliurfa.com

5 Yorumlar

  1. cekdar diyor ki:yazdıklarınız ufkumu ae7tı ae7masına fakat yalnız bir nkytaoa katılmayacağım.Hazır yazılımla proje yapılır mı?Yapılır yapılmasına ama şiddetle karşı e7ıkıyorum buna nedenine gelecek olursa zaten fikrin f6zgfcn adamın ihtiyae7larını e7f6zmfcşsfcn.. Hangi hazır yazılım senin işini gf6recek?hazır bir yazılım projeyi zihninde canlandıran şahsın isteklerine az e7ok cevap veriyorsa hazır sistemle başlamasında hie7bir sakınca yoktur. projesi ie7in 5000 lira harcamasından daha iyidir aksine. e7fcnkfc bfcyfctmek ie7in kullanabilir sistemine vereceği sermayesini. tabi bfcyfcr istekleri e7oğalır getirisi olur o zaman f6zgfcnleştirir zaten hazır yazılımı kullanan şahıs. e7fcnkfc hazır yazılımın kendini kısıtladığının farkına kendiliğinden varır. birde projesi ie7in 5000 lira ayıramayacaklar fakat hayali ie7in yanan tutuşanlar vardır o ayrı bir konudur.

Bir yanıt yazın