Salı , 23 Nisan 2024

İntörnlere ücret ödenecek…

Sağlık bakanlığının yaptığı duyuruya göre İntörnlere artık ücret ödenecek…

işte detaylar

Doktorlarhaber.com – Ankara

Sağlık Bakanlığı duyurusu şu şekilde;  “TBMM’de 28 Haziran 2012 tarihinde görüşülen  302 Sıra Sayılı Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında; tıp ailemizin değerli üyeleri intörnlere ücret ödenmesi hakkında düzenleme Genel Kurulda kabul edilmiştir. ”

Buna göre artık gece gündüz çalışan internler’de maaş alacaklar.

Verilecek ücret ile ilgili düzenleme ilerleyen günlerde belirlenecek.

 

13 Yorumlar

  1. çalıştık başardık
    emeği geçen herkese teşekkürler

    doktorlarhaberede çok teşekkürler faaliyetlerimizi haber yaptıkları için

  2. günün en güzel haberi

  3. 600 tl mi ne kadar asgari üccret ?

  4. ne zaman baÅŸlayacak belli mi? bu seneki internler yararlanabilecek mi?

  5. iyi bir hAber sonuçta emeği geçenlere çok teşekür ediyoruz yalnız bazı soru işaretleri var aklımda ücret öncelikle 310tl falan yapıyor denilene göre asgari ücret değilmiş 4350gösterge rakamının maaş katsayısıyla çarpımıymış maaş katsayısıda 0.071lerde yalnız burdaki sorun şu 310tl yüzünden burslar kesilirse ünilerde yemek vermeyi keserlerse problem çıkabilir zararlı çıkabiliriz keşke asgari ücret üzerinden verilseydi yada bu durum sonunda inşallah başbakanlık ve öğrenimlere dokunmazlar

  6. başak özkan

    ne zaman baÅŸlayacakmış, ne kadarmis….. bi konuda da tam bir karar alınsa ve havada bırakilmasa… umarım internler iyice suyu çıkıncaya kadar çalıştırilmaz bu karar sonrası… yenilikler her zaman korkutur beni!

  7. diş hekimliği öğrencileri de çok fazla çalışıyor ve masraflar bizim cebimizden çıkıyor bence bizlere de maaş verilmeli..

  8. 4. ve 5. sınıfta tedavide kullanılan malzemelerin bir kısmını(bir öğrenci için hatırı sayılır bir mebla ediyor) kendi cebinden ödeyen ve tedavi sorumluluğunu kendi üstlenen ve yapan diş hekimliği öğrencileri içinde aynı yasanın çıkmasını umuyoruz.

Bir yanıt yazın