Perşembe , 28 Mart 2024

Sağlık Bakanı Akdağ: 115’i yönetici, bin 504 hekim görevden uzaklaştıırldı

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) mensubiyeti veya bunlarla irtibatı olan bakanlık personelinin tespiti için yoğun çalışma yürütüldüğünü belirterek, haklarında nihai değerlendirmeleri yapmak üzere 115’i yönetici, bin 504’ü hekim, toplam 5 bin 581 Sağlık Bakanlığı personelinin görevinden uzaklaştırıldığını bildirdi.
1466874787681

Bakan Akdağ, yaptığı yazılı açıklamada, FETÖ’nün 15 Temmuz’da milletin iradesine, canına ve malına kastederek darbe teşebbüsünde bulunduğunu hatırlattı.

Bu ihanet ve terörle mücadele çerçevesinde alınması zaruri olan kamu güvenliğine ilişkin tedbirler olduğunu belirten Akdağ, “FETÖ/PDY terör örgütüne mensubiyeti veya bunlarla irtibatı olan Bakanlık personelinin tespiti için yoğun bir çalışma yürütülmektedir. İlgili Kanun Hükmünde Kararname uyarınca haklarında nihai değerlendirmeleri yapmak üzere 115’i yönetici, bin 504’ü hekim toplam 5 bin 581 Sağlık Bakanlığı personeli görevinden uzaklaştırılmıştır.” değerlendirmesinde bulundu.

Darbe teşebbüsünün ilk dakikasından itibaren sağlık hizmeti verilmesinde olağanüstü gayret gösteren sağlık personeline de teşekkür eden Bakan Akdağ, şehitlere Allah’tan rahmet, Türk milletine başsağlığı ve yaralı gazilere acil şifalar diledi.

Bakan Akdağ, açıklamasında şunları kaydetti:

“Mücadeleyi kararlılıkla devam ettirerek, milli irade nöbetini günlerdir sürdüren milletimize şükranlarımı sunuyorum. Milletin iradesine, geleceğine ve vatandaşlarımızın hayatına kastederek vatan evlatlarını şehit eden ve yaralayarak gazi olmasına sebep olan zalim terör örgütüne karşı mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir.”

Bir yanıt yazın