Perşembe , 25 Nisan 2024

Yanlış Tedavi Uyguladığı İddia Edilen Doktor Hakkında Suç Duyurusu

doktormahkeme

Ankara’da bir kişi, yanlış tedavi uygulayarak saçlarının dökülmesine neden olduğunu iddia ettiği doktor hakkında suç duyurusunda bulundu. 

Ankara’da yaşayan Burcu Altın’ın avukatı Devrim Özgür Akyol’un AnkaraCumhuriyet Başsavacılığına verdiği şikayet dilekçesinde, Ağustos 2012’de saç dökülmesi şikayetiyle Yenimahalle Devlet Hastanesine başvuran Altın’a, cildiye doktoru Dr. Pelin Kasım Düzgün’ün saç dökülmesini engellemek için 2 aylık arayla 2 kortizon iğnesi yaptığı ifade edildi. 

İğne sonucu Altın’ın hızla 6 kilo verdiği, bir süre sonra saç diplerinde kızarıklıklar meydana geldiği ve saçlarının hızla dökülmeye başladığı iddia edilen dilekçede, “Müvekkil, uygulanacak tıbbi işlem hakkında bilgilendirilmemiş, tıbbi işlem sonucunda oluşan durumdan dolayı işi gereği, psikolojik sıkıntılar yaşamış, bir süre evden çıkmamıştır” denildi.

“Müvekkilim tedavi öncesi bilgilendirilseydi tıbbi işlemi reddetme imkanı doğacaktı” denilen dilekçede, Hasta Hakları Yönetmeliği ve  Hekimlik Meslek Etiği Kuralları’na göre hastaya gerekli bilginin verilmediği öne sürüldü.

Dilekçede, “doktor hakkında taksirle yaralama suçundan kamu davası açılması” talep edildi. - Ankara

DURMUŞÂ Koçak – Haberler.com

Bir yanıt yazın