Cumartesi , 20 Nisan 2024

Doktorlar TUS Sorularını Anayasa Mahkemesine taşıyorlar!

bayandoktorlar

7-8 Eylül 2013’de yapılan  Tus ve Dus sınavından sonra ÖSYM’nin sınav sorularını YAYINLAMAMAYI kanunlaştırdığı gerekçesi ile kamuoyu ile paylaşmaması tepkileri beraberinde getirmişti.

Tam da beklenen oldu ve bu sorularda hatalı sorular olduğu iddiaları yankılanmaya başladı.

Dokorlar’ın ösym’nin açıklamadığı sınav sorularını hafıza yolu ile hatırlamalarının ardından Tusdata Tus Hazırlık merkezleri editörleri soruları incelediğinde her sınavda olduğu gibi yine hatalı soruların tespitini yaptılar.

ÖSYM’nin yüzde 10’unu açıkladığı 26 sorudan tam 5 tanesi bile yanlış soruları oluşturmakta olduğu iddia edildi.

ÖSYM’nin açıkladığı sorulardan seçilmiş bazı hatalı sorulara ulaşmak için tıklayın

ÖSYM’nin açıklamadığı sorulardan seçilmiş bazı hatalı sorulara ulaşmak için tıklayın

 

Doktorlar torba kanunun bu ilgili maddesinin tartışıldığı dönemde ki itiraz eden CHP ‘li vekillerden ( İzzet Çetin, Prof. Dr. Aydın Ağan AYAYDIN, Musa ÇAM, Müslim SARI ) yardım talep ettiler.

İşte vekillerden istekleri:

—————————————————————————–

Sayın VEKİLİM; 

Bildiğiniz üzere yasalaşan Torba kanunda ÖSYM soruların açıklanmasını Bilgi Edinme Kanunu kapsamı dışına çıkartmıştır. Torba kanunun bu maddesi tartışılırken sizin karşıt görüşte olduğunuzu da yakından takip ediyorduk.

7 ve 8 Eylül 2013 tarihinde yapılan Diş Hekimliğinde Uzmanlığa Giriş Sınavı (DUS) ve Tıpta Uzmanlığa Giriş Sınavı (TUS) soruları; ÖSYM tarafından AÇIKLANMADI.

Sınavda pek çok (10-12) soruda hata olduğu, bazen birden fazla doğru cevap olduğu adaylar tarafından dillendirilse, dilekçe ile ÖSYM’ye müracaat edilse bile sorular VERİLMEDİ.

Adaletin sağlanabilmesi için yanlış soruların iptal edilip, herkes tarafından doğru kabul edilmesi ve sonrasında yerleştirme yapılması gerekmektedir.

Aşağıda son 3 sınavı da içeren TUS sınavlarında resmen ya da mahkeme yoluyla iptal edilmiş soru sayıları yer almaktadır.

ÖSYM Yönetimi sorulara itiraz ve iptaller konusunda sürekli “Mümkün olan en az soruyu iptal etme” yolunu seçmiş, adaylarda adalet için hassas olmadığı yönündeki algılara sebep olmuştur. Zaten mahkeme kararları ile iptal edilen sorular da bu algıyı pekiştirmektedir.

Yapılan yazılı itirazlara rağmen ÖSYM sınav sonuçlarını açıklamış ve sorulardan %10’unu da internet sayfasından kamuoyunun bilgisine sunmuştur. Açıkladığı 26 sorudan 2 tanesini kendisi iptal etmiş olsa da 3 soru daha kesin olarak yanlıştır. Ayrıca açıklamadığı sorulardan da 8-10 soruya ya hiç doğru cevap yok ya da birden fazla doğru cevap bulunmaktadır.

Oldu-bittiye getirilip sınav sonuçları açıklandı ve yerleştirmelerde bu şekilde açıklanırsa ADALETSİZLİK olacağından; soruların ÖSYM tarafından açıklanması hususunda ilginizi ayrıca durumu sizlerin vesilesi ileAnayasa mahkemesine taşınmasını istirham eder, saygılar sunarız.

BİR GRUP DOKTOR

2 Yorumlar

  1. Net leri fevkalade düşük gelen bir grup doktor arkadaşın da sesini duysanız..beklediğinden 20-30 net eksiğinin olması normal bir durum mu?neden kimse sesini çıkarmıyor?

Bir yanıt yazın