Çarşamba , 24 Nisan 2024

112 Acil Servis’e polis koruması

acilpolis

Sağlıkta en fazla şiddete maruz kalan 112 Acil Servis ekibini artık polis koruyacak.

İlk yardım eğitimi alan polis hem yaralıya müdahale edebilecek hem de ekibi şiddete karşı koruyabilecek.

Emniyet Genel Müdürlüğü, sağlık çalışanlarına yönelik son zamanlarda artan şiddetin önüne geçmek için harekete geçti. “Ambulansta Polis” projesi kapsamında ilk yardım eğitimi alan polisler artık ambulansta da görev yapabilecek ve ekibi şiddetten koruyabilecek. Polisler ambulansa binerek 112 çalışanlarına hastanelerin acil girişine kadar eşlik edecek. Okulda teorik eğitim alanpolis 112 ambulansında da pratik eğitim alarak bir nevi112 görevlisi haline gelecek.

SERTİFİKA VERİLİYOR

“Ambulansta Polis” adı verilen proje 2010 da başladı. İlk etapta 166 personele eğitim verildi. Polis memurları günlük 3’er saatlik pratik eğitim alıyorlar. Ambulanslarda olay yeri inceleme kursu, VIP kursu ve operasyonelpolis taktikleri kursları devam ediyor. Söz konusu kurslardan 2011 yılında eğitim alan 701 personel sertifika almaya hak kazandı. 2012 yılında da yaklaşık beş yüz polis eğitimi tamamlayarak sertifika aldı. Bu uygulama başarılı olursa Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencilerine de pratik eğitimin verilmesi planlanıyor.

HEDEF ŞİDDETİ ÖNLEMEK

Projeyle birlikte polisin, vatandaşın hayatını kurtarmada yeterli bilgiye sahip olması amaçlanıyor. Proje ayrıca son zamanlarda sağlık çalışanlarına karşı olay yerinde ve  hastanelerin acil servis girişlerinde uygulanan şiddetin önüne geçilmesi hedefleniyor.

PERSONEL KARETE ÖĞRENİYOR       

Gittikleri vakalarda sözlü ve fiziki şiddet gören bayan 112 personelini korumak için en ilginç yöntem ise yine bu yıl içerisinde İzmir’de hayata geçirildi. İzmir’de 112 servinde çalışan bayan personeller şiddet karşısında motivasyonları düşünce, kendileri korumak için karate ve tekvando öğrenme kararı almıştı.

MEHMET ALİ AY – BUGÜN GAZETESİ

Bir yanıt yazın