Cuma , 29 Mart 2024

Muayene sırası için doktoru darbetti

Ordu’da doktoru darbettiği öne sürülen hasta yakını gözaltına alındı.

 Edinilen bilgiye göre, Bucak Aile Sağlığı Merkezi’nde görevli doktor Tayfun Soydan ile hasta yakını Cengiz K, muayene sırası nedeniyle tartıştı. Tartışmanın büyümesi sonucu Cengiz K, Dr. Soydan’ı başından ve vücudunun çeşitli yerlerinden darbetti. Boztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Soydan, ayakta tedavi edildi.
Ordu Valisi Orhan Düzgün, konuyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, olayı üzüntüyle öğrendiğini belirterek, saldırganın gözaltına alındığını söyledi.
Bu tür saldırıları hiçbir zaman hoş göremeyeceklerini ifade eden Düzgün, “Bugün maalesef sabah saatlerinde bir doktorumuza bir hasta yakını tarafından haksız bir saldırı gerçekleştirildi. Bunu büyük bir üzüntü ile karşılıyoruz. Saldırıyı da kınıyoruz” dedi.
Konuyu hem emniyet personelinin hem de Sağlık Müdürlüğüne bağlı hukukçuların takip ettiğini bildiren Düzgün, “Bu saldırıda doktor arkadaşımızın çok ciddi bir yaralanması söz konusu değil ama doktorlara bir el kaldırılması bile hoş göremeyeceğimiz bir olay. Başsavcılık olaya hemen el koydu. Saldırgan da gözaltına alınarak adli makamlara teslim edildi” diye konuştu.
Dr. Soydan: “Aile Sağlığı Merkezlerinde de güvenlik olmalı”- 

Dr. Tayfun Soydan ise olaydan büyük üzüntü duyduğunu dile getirerek, “Son dönemde sağlık çalışanlarına karşı saldırılara bir anlam veremiyorum, bunların araştırılmasını istiyorum” dedi.
Kendisine yapılan saldırıdan meslektaşlarının yanı sıra hastaları ve hasta yakınlarının olumsuz etkilendiğini vurgulayan Soydan, “Tüm hastanelerde özel güvenlik ve polis bulunuyor. Aile Sağlığı Merkezlerinde de güvenlik olmalı” diye konuştu.
Ordu Tabipler Odası Başkanı Mithat Yağlı da düzenlediği basın toplantısıyla saldırıyı kınadı.

Kaynak: Türkiye

Bir yanıt yazın