Salı , 16 Nisan 2024

Van’da bir doktora saldırı olayı daha…

Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi binasında hizmetlerini sürdüren Van Kadın ve Doğum Hastalıkları Hastanesi’nde görevli Dr. Şerafettin Erol, kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi tarafından saldırıya uğradı.

Hastanede görevli Dr. Erol’un polikliniğine randevu almadan gelen bir hasta yakını, eşinin muayene edilmesini istedi.

Bunu kabul etmeyen Dr. Şerafettin Erol’un, randevu alması veya acil servise başvurmasını istediği hasta yakını, sinirlenerek bir taraftan hakaret ve küfürler kavururken, bir taraftan da poliklinikte bulunan masa ve üzerindeki eşyaları dağıttı.

Saldırgan, çevrede bulunan vatandaşların ve hastane görevlilerin araya girmesi ile hastaneden uzaklaşırken, polise başvuran ve şikayetçi olduğunu belirten Dr. Şerafettin Erol’un ifadesi ardından şahsın bulunması için çalışmalara başlandı.

Bu arada Van Hakkari Tabipler Odası bir açıklama yaparak, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan Dr. Şerafettin Erol’un darp edildiğini duyurdu ve ilerleyen saatlerde konuyla ilgili hastane acil servis önünde bir basın açıklaması yapılacağını belirtti.

Öte yandan, kısa bir süre önce aynı hastanede görevli Dr. Oğuz Eroğlu’nun BDP Van Milletvekili Özdal Üçer tarafından darp edilmesi ülke genelinde büyük tepki almış ve geniş etki uyandırmıştı.

CNN

Bir yanıt yazın