Cuma , 26 Nisan 2024

Sağlıkta Paralel Operasyon Yapılacak

saglikbakanligi

Sağlıkta Paralel Operasyon Yapılacak

Hükümet ile Cemat arasındaki savaşta Emniyet, Yargı, Milli Eğitim, Maliye, Aile ve Sosyal Politikalar ve İçişlerininde hem yerel hemde merkez teşkilatlarda binlerce görevden alma gerçekleştirildi.

Sağlık Bakanlığında Recep Akdağ dönemin menzil grubuna mensup bürokratlar üst kadrolara getirildi. Müezzinoğlu ile beraber etkisini kaybeden menzil grubunun yerine bakanlıkta her cemaatten bürokratlar göreve geldi.

Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN’ın talimatıyla Sağlık Bakanlığında da Gülen Cemartine mensup bürokratların görevden alınacağı Müezzinoğlu’na yakın çevrelerce dile getirildi. Bu bağlamda son 1 aydır cemate yönelik sert mesajlar veren Bakan Yardımcı Agah KAFKAS ‘ın çalışma başlattı öğrenildi.

” Servis sorumlusundan Sağlık Müdürüne kadar görevden alma olacak”

Sağlık Bakanlığından hali hazırda hiçbir müsteşar yardımcısı ve genel müdür gülen cematine mensup değil, Ancak taşarada durum çok farklı. İl Sağlık Müdürü, Şube Müdürü, Genel Sekteter, hizmet başkanı, hastane yöneticisi, başhekim, vb kadrolarından yaklaşık % 20 ‘si gülen cematine mensup.

İl Sağlık ve Halk sağlığında görevlendirmelerin yıllık kamu hastanelerinde ise 2 yıllık sözleşme ile yapılmış olmasından dolayı görevden almaların nasıl yapılacağı konusunda karar verilemedi. Görevlendirmenin yada sözleşmenin zamanı geldiğinde uzatılamaması yoksa direk makam tarafından görevden alınmaları yoluna gidilmesi henüz netleşmedi. Sözleşmesi ve görevlendirmesi bahanesiz olarak sona erdiliren bir yönetici mahkeme ile tekrar göreve rahatlıkla dönebiliyor.

Sağlık Sen’den İstifa ediyorlar

Gülen cematine mensup sağlık çalışanları Ak Parti ile yakın olan Sağlık Sen’den istifa etmeye başladı. Bu konuda Sağlık Sen Yetkilileri durumu illerde Ak Parti il başkanlarına Ankara’da ise Sağlık Bakanına ilettiler. Seçimden sonra istifa edenler arasındaki yöneticiler görevden alınıp istifa eden sağlık çalışanlarına yönelik önlemler alınması kararlaştırıldı.

İllerde Mali İşlerden Doktor Abiler Sorumlu

A Haber kanalında Konuşan http://www.analizmerkezi.com/ editörü Fatih TEZCAN illerde tüm memurların ( öğretmen, polis, bankacı,doktor,hemşire vb..) mali açıdan sorumlusunun doktorlar arasından seçildiğini, cemat mensubu doktorun direk ilin büyük abisine bağlı ve parayı yöneten kişinin doktor olduğunu idda etmişti.

Hastane Yönetcisi Pensilvanya’da

Sitemiz editörlerine ulaştırılan bir belgede 1 hastane yönetici ile 2 başhekimin Aralık 2013 ocak 2014’de Amerika Pensilvanya’da bulunduğuna dair belgeler sunulmuş ancak sitemiz bunları yayınlamak istememiştir.

http://www.personelsaglik.com.tr/flas-haber/saglikta-paralel-operasyon-yapilacak-h26645.html