Cuma , 26 Nisan 2024

Tıpta Uzmanlık Kurulu Kararı ile Yan Dal Uzmanlık Belgesi Almaya Hak Kazananların Yapması Gereken İşlemler

doktorlarhabersaglikbakanligi2

  1. ÖRNEĞİ AŞAĞIDA YER ALAN DİLEKÇE
  2. DEFTERDARLIKLARA/VERGİ DAİRELERİNE YATIRILACAK (2013 YILI İÇİN 516,25 TL) UZMANLIK BELGESİ HARCI ALINDI MAKBUZU
  3. AŞAĞIDA BELİRTİLEN ALANLARLA İLGİLİ BAŞVURULARI TIPTA UZMANLIK KURULU TARAFINDAN UYGUN GÖRÜLENLERE YENİ BELGELERİNİN DÜZENLENEBİLMESİ İÇİN ESKİ BELGELERİNİ DİLEKÇE EKİNDE BAKANLIĞIMIZA İADE ETMELERİ GEREKMEKTEDİR.
    1. Deri ve Zührevi Hastalıkları, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji ve Göğüs Hastalıkları ana dallarına bağlı Alerjik Hastalıklar, Alerjik Göğüs Hastalıkları ya da Alerji Hastalıkları adıyla uzmanlık belgesi almış olanların, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren üç ay içerisinde İmmünoloji ve Alerji Hastalıkları alanında yaptıkları araştırma, uygulama ve incelemelere ait belgelerini ibraz ederek başvurmaları ve Tıpta Uzmanlık Kurulu tarafından uygun bulunması halinde uzmanlık belgeleri İmmünoloji ve Alerji Hastalıkları olarak DEĞİŞTİRİLİR.
    2. Enfeksiyon Hastalıkları adıyla uzmanlık belgesi alanların bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren üç ay içerisinde başvurmaları halinde uzmanlık belgeleri Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji olarak değiştirilir.
    3. Çocuk Hematolojisi ya da Çocuk Onkolojisi adıyla uzmanlık belgesi almış olanların bu iki alanda yaptıkları araştırma, uygulama ve incelemelere ait belgelerini ibraz ederek, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren üç ay içerisinde başvurmaları ve Tıpta Uzmanlık Kurulu tarafından uygun bulunması halinde uzmanlık belgeleri Çocuk Hematolojisi ve Onkolojisi olarak DEĞİŞTİRİLİR.
    4. Çocuk Alerjisi ya da Çocuk İmmünolojisi adıyla uzmanlık belgesi almış olanların bu iki alanda yaptıkları araştırma, uygulama ve incelemelere ait belgelerini ibraz ederek, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren üç ay içerisinde başvurmaları ve Tıpta Uzmanlık Kurulu tarafından uygun bulunması halinde uzmanlık belgeleri Çocuk İmmünolojisi ve Alerji Hastalıkları olarak DEĞİŞTİRİLİR.

Örnek Dilekçe İçin Tıklayınız

Bir yanıt yazın