Cuma , 26 Nisan 2024

Konya’ya semazen figürlü hastane

konyahastane
Konya İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci, “Semazen figürü şeklindeki mimari tarzıyla Numune Hastanesi Konya’nın sembollerinden olacaktır” dedi.

Konya İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci, Numune Hastanesi Projesi ile kentin çok önemli bir mimari esere de kavuşacağını belirterek, “Semazen figürü şeklindeki mimari tarzıyla Numune Hastanesi Konya’nın sembollerinden olacaktır” dedi.
Konya Numune Hastanesi inşaatının hızla devam ettiğini belirten Küçükkendirci, “Yaklaşık 90 milyon TL harcanarak bitirilmesi planlanan hastane, mimari yapısı ile de Konya’nın en modern binaları arasında yer alacaktır. Konya Numune Hastanesi’nin projesi, şehrin tarihi dokusu düşünülerek hazırlanmış ve özel olarak çizilmiş semazen figürlü mimarisi ile uzmanların tam not verdiği bir projedir. 500 yatak kapasiteli hastanenin her odasında tuvalet, lavabo, banyo, televizyon, buzdolabı ve giyinme dolapları mevcut olacak. Odalarımız 1 veya 2 hasta kalacak şekilde dizayn edilerek hastaların her türlü ihtiyacına cevap verecek nitelikte ve donanımda olacaktır” dedi.
Numune Hastanesi’nin bulunduğu bölgede ciddi bir otopark sıkıntısının da olduğunu vurgulayan Küçükkendirci, “130 bin metrekare kullanım alanına sahip olan hastanemizin 1450 araçlık kapalı otoparkı da mevcut olacağından o bölgede yaşanan otopark sıkıntısı da büyük ölçüde giderilecektir. 2015 yılı Aralık ayında hastane inşaatı bitirilecek ve hasta kabulüne başlanacak. Günümüzün teknolojik imkanları kullanılarak inşaatı devam eden hastanemiz bölgenin ihtiyaçlarına cevap verebilecek tam donanımlı bir sağlık merkezi olacaktır” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın