Cuma , 26 Nisan 2024

Ambulans buz tutan yolda mahsur kaldı

30434_1928_10012013_2

GAZİOSMANPAŞA’da sinir krizi geçiren bir kadını hastaneye götürmek isteyen ambulans, buzlu yollar nedeniyle mahsur kaldı.

İstanbul’da 3 gün boyunca etkili olan kar yağışının ardından, bazı ara sokaklardaki yollar buz pistine döndü. Gaziosmanpaşa Yıldıztabya Mahallesi Kıvılcım Sokak’taki evinde psikiyatri hastası olduğu öğrenilen bir kadın saat 01.00 sıralarında sinir krizi geçirdi. Bunun üzerine kadının kocası durumu 112 sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, kadını polis eşliğinde hastaneye götürmek üzere ambulansa bindirdi. Ancak bu sırada ambulans buzlanma nedeniyle yokuş yukarı çıkarmayarak, mahsur kaldı. Sağlık görevlileri ve polis ekipleri ambulansı iterek çıkarmaya çalıştı; fakat başarılı olamadı.

Daha sonra olay yerine itfaiyeye ait kurtarma aracı geldi. Kurtarma aracına halatla bağlanan ambulans yaklaşık 1 saat süren çalışmanın ardından çekilerek sokaktan çıkarıldı. Çalışmalar sürerken de kriz geçiren kadına ambulans içerisinde müdahale edildi. Buzlu yolda mahsur kalan ambulansın sürücüsü, “Yollar buzlu olmasına rağmen adrese ulaşmayı başardık. Sinir krizi geçiren hastayı ambulansa aldık. Daha sonra hastaneye doğru ilerlemeye çalıştım; ama yollar buzlu olduğu için olay yerinden çıkamadık” şeklinde konuştu

İhsan YALÇIN/İSTANBUL, (DHA)

 

Bir yanıt yazın