Cumartesi , 27 Nisan 2024

Süreyyapaşa EAH Yöneticisi Dr. Mehmet Kutlu’yu Hekimler Affeder mi?

İstanbul TTB nin Süreyyapaşa EAH Yöneticisi Dr. Mehmet Kutlu’yu Hekimler Affeder mi? Konulu basin aciklamasi

DoktorlarHaber.com – istanbul

Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastane Yöneticisi Dr. Mehmet KUTLU’ yu Hekimler, Deontoloji ve Hipokrat Affeder mi?

Genç bir asistanın vefatında anmasına katılmak yerine, anma yapmak isteyen hekimlerin üzerine güvenlik görevlilerini saldırtan kişiler yarın o hekimlerin yüzüne nasıl bakacak!

Bugün ( 4 Aralık Salı ) Türkiye’nin tüm sağlık kurumlarında olduğu gibi Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde geçen Cuma elim bir olayla kaybettiğimiz Acil Tıp asistanı Dr. Melike Erdem’in anması yapıldı.

Süreyyapaşa’ da öğlen saat 12:30’da hastanede geniş bir katılımla Dr. Melike Erdem için saygı duruşunda bulunuldu. Kendi hastaneleri olan Süreyyapaşa’da daha önce rotasyon yapan Dr. Melike Erdem’in anmasına katılması, en azından saygı göstermesi beklenen hastane yöneticisi Dr. Mehmet Kutlu güvenlik görevlilerini neredeyse hekimlerin ve sağlık çalışanlarının üzerine saldırttı.

Hastane yöneticiliğine, başhekimliğe, hekimlik etik ve deontolojik değerlerine ve hepsinden önemlisi genç meslektaşımız Dr. Melike Erdem’in hatırasına saygısızlık içeren bu tutuma karşı söyleyecek söz bulamıyoruz.

Yöneticiliği vicdansızlık olarak algılayan, koltuk korkusuyla yaşanan trajik olayın farkına varamayan, hekimlerin çalışma ortamlarından kaynaklı kaygı ve sıkıntılarını görmezden gelen, açılan SABİM soruşturmalarından bunalıp canına kıyan genç bir hekimin dramı ile empati kuramayanlar bilmelidirler ki; iktidar ilişkileri üzerinden hastane yöneticisi olarak atanabilirler, başhekim koltuklarını koruyabilirler, ”çokbin liralık” maaşlarına kavuşabilirler ama HEKİM olamazlar. İş yoğunluğu ve baskıcı yönetici tutumlarıyla özdeşleşen soruşturmalardan bunalan binlerce asistan ve genç hekimin vicdanında aklanamazlar.

Anma yapmak isteyen hekimlerle diyalog kurmak yerine, güvenlik görevlileri ile baş başa bırakan Süreyyapaşa Hastanesi yöneticileri Türkiye’de bu konuda ilk olmayı başardılar. Hiçbir sağlık kurumunda yaşanmayan bir skandala imza attılar. Bir meslektaşları canına kıymışken kendilerini “Bekçi Murtaza” konumuna ittiler ve güvenlik görevlilerini hekimlere saldırtmayı marifet sandılar.

Süreyyapaşa Hastanesi yöneticilerine koltukların geçici hekimliğin kalıcı olduğunu hatırlatmak isteriz…

İstanbul Tabip Odası
Yönetim Kurulu

20121205-001152.jpg

Bir yorum

  1. Mehmet KUTLU REZÄ°L DOKTOR

    #mehmetkutluyukiniyoruz

Bir yanıt yazın