Cuma , 26 Nisan 2024

Adli Tıp, Avukatın Ölümünde Doktorları Sorumlu Buldu

İzmirli Avukat Mehmet İsen’in ölümüyle sonuçlanan olayda Adli Tıp’ın raporu açıklandı. Adli Tıp, apandisit diye kanser hücresi alınan avukatın ölümünde, doktor ihmali olduğunu belirtti.
 İzmirli Avukat Mehmet İsen’in ölümüyle sonuçlanan olayda Adli Tıp’ın raporu açıklandı. Adli Tıp, apandisit diye kanser hücresi alınan avukatın ölümünde, doktor ihmali olduğunu belirtti.

Karın ağrısı nedeniyle 6 yıl önce hastaneye giden İzmirli Avukat Mehmet İsen’in apandisit ameliyatını yapan doktorlar, iddiaya göre, alınan 10 santimetre uzunluğundaki apandisit parçasında tümör olabileceği belirtilen patoloji raporunu gözden kaçırdı. Kanser olduğunu olaydan 2 yıl sonra öğrenen genç avukatın vücudunu kanser hücresi sardı. Kalın bağırsağının bir bölümü ve karın boşluğunun iç yüzünü örten zar alınırken, 2008 yılında yapılan bu ameliyatın ardından 2 çocuk babası avukat, günden güne eriyerek 2011 tarihinde hayatını kaybetti.

Ailenin avukatı Ender Benli, sorumlu doktor ve hastanenin bağlı olduğu Sağlık Bakanlığı’na karşı 1 milyon TL maddi, 200 bin TL manevi olmak üzere toplam 1 milyon 200 bin TL tazminat davası açtı. Bölge İdare Mahkemesi, avukatın ölümünde doktorların kusuru olup olmadığının tespiti için dosyayı İstanbul Adli Tıp’a gönderdi. Adli Tıp’ın 6 profesör ile 1 uzman doktorun imzası bulunan detaylı raporunda, tümör olabileceği belirtilen patoloji raporunu gözden kaçıran ve hastaya bilgi vermeyen sorumlu doktorlar ile ameliyathane görevlilerinin olayda ihmalleri olduğu belirtildi.

Mehmet İsen’in doktor hatası yüzünden öldüğünü bir kez daha tekrarlayan ailenin avukatı Ender Benli, “Adli Tıp’tan gelen rapor bizim iddialarımızı doğruluyor. Doktorların ağır hizmet kusuru işledikleri raporla açıktır. Doktorlar patoloji raporunu zamanında dikkate almış olsaydı Mehmet İsen belki bugün aramızda yaşıyor olacaktı” dedi.

Meslektaşı olan Mehmet İsen’in ihmal yüzünden öldüğünü dava dilekçelerinde belirten Avukat Ender Benli, “Biz başından beri patoloji raporunun hastaya bildirilmemesinin bir eksiklik olduğunu söylüyorduk. Alınan parçada tümör olabileceği belirtilmiş. Doktorlar bunu dikkate almış olsaydı Mehmet İsen’in tedavisine erken başlanmış olacaktı. O zaman organları alınmayacak ve aramızda daha uzun süre yaşamış olacaktı” diye konuştu.

HaberYurdum

Bir yanıt yazın