Cuma , 26 Nisan 2024

“Hareket Ediverin Gari!”

Sağlık Bakanımız Prof. Dr.  Recep Akdağ, ”Obeziteye karşı 10 bin adım projesi” kapsamında Muğla’da ”Hareket ediverin gari” adı altında düzenlenen yürüyüşe katıldı. 

Yaklaşık 2,5 kilometre yürüyen Bakanımız, mesafeyi yetersiz bularak Muğla Şehir Stadı’nda bin 200 metre daha yürüdü.  Sağlık Bakanımız: ”Fazla yemeyerek şişmanlıktan korunacağız. Aslında formül basit, daha az yiyeceğiz, daha çok hareket edeceğiz” dedi.

Sağlık Bakanımız, Şehir Stadı’nda yürüyüşe katılanlara hitaben yaptığı konuşmada, obezite ve hareketsizlikle mücadele başlattıklarını ifade ederek, ”Bu mücadeleyi neden başlatıyoruz? Kendi sağlımız için. Birey olarak ne kadar hareket edersek, yediğimize, içtiğimize dikkat ederek fazla kilomuz varsa bunu verebilirsek ya da kilomuz yoksa kilo almadan yaşamımıza devam edebilirsek, sağlığımızı büyük ölçüde korumuş oluyoruz” dedi. “Fazla yemeyerek şişmanlıktan korunacağız. Aslında formül basit, daha az yiyeceğiz, daha çok hareket edeceğiz. Kompleks birtakım diyet formüllerine ya da buna benzer ayrıntılı formüllere ihtiyaç yok” diyen Sağlık Bakanımız, mümkün olduğu kadar sigara ve alkolden uzak durulması gerektiğinin altını çizdi.

Bir yanıt yazın