Cumhurbaşkanı kararıyla Resmi Gazete’de yayımlanan düzenleme kapsamında bazı üniversitelerde yeni fakülte ve enstitüler kurulurken, üç üniversitede bazı bölümler kapatıldı.
Karara göre Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi bünyesinde bulunan Eczacılık Fakültesi kapatıldı. Aynı düzenleme kapsamında bazı üniversitelerde yeni akademik birimler oluşturuldu.
Resmi Gazete’de yayımlanan kararla ayrıca:
-
Abdullah Gül Üniversitesi bünyesinde Lisansüstü Eğitim Enstitüsü kuruldu.
-
Bitlis Eren Üniversitesi bünyesinde Yabancı Diller ve Turizm Fakültesi kuruldu.
-
İzmir Demokrasi Üniversitesi bünyesinde Lisansüstü Eğitim Enstitüsü kuruldu.
-
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi bünyesinde Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi kuruldu.
Öte yandan yapılan düzenleme ile bazı fakültelerin isimleri de değiştirildi. Aksaray Üniversitesi’ndeki İslami Bilimler Fakültesi’nin adı “İlahiyat Fakültesi”, Bartın Üniversitesi’ndeki Edebiyat Fakültesi’nin adı ise “İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi” olarak değiştirildi.
Akademik yapılanmada gerçekleştirilen bu değişikliklerin üniversitelerdeki eğitim ve araştırma alanlarının yeniden yapılandırılması amacıyla yapıldığı ifade edildi.
Doktorlar Haber Doktorların her şeyden haberi olacak