Salı , 10 Şubat 2026

İstanbul’da Estetik Operasyon Sonrası Portekizli Genç Kadın Hayatını Kaybetti: Adli Tıp Doktoru Kusuru Tespit Etti

İstanbul’da estetik operasyon için Türkiye’ye gelen 24 yaşındaki Portekiz vatandaşı Aida Alexander Oliviera, geçirdiği liposuction ve kalça yağ enjeksiyonu işleminin ardından yaşamını yitirdi. Olay 7 Mart 2024’te gerçekleşti; genç kadın operasyon sonrası fenalaşarak hastaneye kaldırıldı ancak kurtarılamadı. Yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı olayın “şüpheli ölüm” olarak değerlendirildiğini açıkladı.

Cenaze Adli Tıp Kurumu’na gönderilirken yapılan otopsi incelemesinde, Oliviera’nın ölüm nedeninin operasyon sırasında damar yırtılmasına bağlı iç kanama ve akciğer damarlarının pıhtı ile tıkanması olduğu tespit edildi. Adli Tıp raporunda, operasyonu gerçekleştiren doktorun kusurlu olduğu belirtildi ve bu bulgu soruşturma dosyasına eklendi.

Genç kadının babası Friatas Riberio, kızının ölümünün ardından adalet talep ettiklerini belirterek, olayın belgeler ve kanıtlarla desteklendiğini söyledi. Ailenin avukatları ise soruşturma sürecindeki bazı usulsüzlük iddialarına dikkat çekti; örneğin ifade işlemleri sırasında yeminli tercüman yerine farklı bir kişi tercüman olarak kullanıldığı öne sürüldü.

Olumlu Adli Tıp bulgularına rağmen, olaydan bu yana geçen yaklaşık iki yıl içinde yargılama sürecinin henüz başlamadığı ifade ediliyor. Soruşturmanın ilerlemesine ve olası dava süreçlerine ilişkin çalışmalar devam ediyor.

Bir yanıt yazın

feradworks