Samsun’un Bafra ilçesinde, eşi ve 1 yaşındaki oğlunun Kızılırmak Nehri’ne uçan araçta yaşamını yitirmesiyle ilgili “tasarlayarak kasten öldürme” suçlamasıyla tutuklanan Dr. Serdar Kıyak, cezaevinde intihar etti. Olay, Elazığ 1 No’lu Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda meydana geldi.
Olayın arka planı
-
Bahse konu trafik kazasında doktorun eşi Gülşah Karaman Kıyak (34) ile oğlu Alperen Poyraz Kıyak (1) hayatını kaybetmiş, doktor ise kazadan yara almadan kurtulmuştu.
-
Savcılığın yürüttüğü soruşturmada fren izine rastlanmaması, doktorun cep telefonu ve cüzdanının yanında bulunması ile tanık ifadeleri, doktorun kazadan sonra 112’yi aramadığı ve olay yerinden bekleyerek uzaklaştığı yönünde oldu. Bu iddialar üzerine Dr. Kıyak “tasarlayarak kasten öldürme” suçlamasıyla tutuklandı.
Cezaevi süreci ve intihar
-
Tutuklandıktan sonra cezaevinde daha önce intihar girişiminde bulunduğu belirtilen Kıyak — dün akşam saatlerinde — hücresindeki havalandırma penceresinin korkuluklarına astığı çöp poşeti ile canına kıydı. İnfaz koruma memurlarının müdahalesine rağmen kaldırıldığı cezaevi polikliniğinde hayatını kaybetti.
-
Ölümün ardından soruşturma başlatıldı; doktorun ruhsal durumu, cezaevi koşulları ve olaydaki sorumluluğu adli merciler tarafından değerlendirilecek.
Doktorlar Haber Doktorların her şeyden haberi olacak