Cuma , 12 Aralık 2025

Hekimlikte Aşk ve Meslek — Tıp Fakültesinde Tanışan Çift, Aynı Hastanede Görev Yapıyor

Ahmet Kılınç ve Merve Kılınç çifti, öğrencilik yıllarında tıp fakültesinde başlayan birlikteliklerini — hem yaşamda hem meslekte — birlikte sürdürmeye devam ediyor. Şu anda görev yaptıkları Prof. Dr. Alaeddin Yavaşca Devlet Hastanesi’nde hem eş hem mesai arkadaşı olarak çalışıyorlar. 

👩‍⚕️👨‍⚕️ Nasıl başladı?

  • Ahmet ile Merve, 2009 yılında aynı fakültede okurken tanıştı. Mezuniyet ve uzmanlık sürecinin ardından evlendiler. 

  • 2016’da mezuniyetin ardından, zorunlu hizmet yükümlülüğü, uzmanlık ve tayin süreci derken; bugün aynı hastanede görev yapıyorlar.

🏥 Hem evde hem işte destek

Çift, hem evde hem iş yerinde birbirlerine destek olduklarını söylüyor. Çocuk sahibi olan Kılınç ailesi, hastane yoğun iş temposuna rağmen aile içi dayanışma ve anlayışla hem mesleki hem özel yaşamlarını dengede tutmaya çalışıyor.

Ahmet Kılınç bu konuda, “Hastanede yaşadığım zorlu anları, ameliyatları, stresli ve sıkıntılı anlarımı eve gidince paylaşacağım birisi oluyor. O da ne demek istediğimi gayet iyi anlıyor” diyor.

🤝 Neden örnek?

  • Aynı hastanede görev yapan böyle çiftler, hem mesleki hem ailevi desteğin mümkün olduğunu; zorlukların paylaşıldığında hafiflediğini gösteriyor.

  • Özellikle sağlık gibi zor ve yorucu mesleklerde, eşin de aynı alanda olması; anlayış, empati ve dayanışmayı artırarak hem hekimler için hem hastalar için olumlu bir ortam oluşturabiliyor.

  • Bu tablo, “iş güvencesi – özel hayat dengesi”, “çalışma + aile hayatı uyumu” gibi tartışmalarda, örnek alınabilecek yaşam biçimlerinden biri olarak öne çıkıyor.

Bir yanıt yazın

feradworks