Perşembe , 28 Mart 2024

ÖSYM, Esenboğa Elektronik Sınav Merkezinde ilk sınavını (e-yds 2016/10) gerçekleştirdi!

esenboga-osym

ÖSYM, aynı anda 5 bin adayın elektronik sınava girmesine olanak sağlayan Esenboğa Elektronik Sınav Merkezini 1707 kişilik e-yds  2016/10 sınavı ile bu gün adaylara hizmet vermeye başladı.

DOKTORLARHABER/ANKARA -ÖZEL HABER

ÖSYM, 2 yıl önce başlattığı ilk elektronik sınav (e-sınav) uygulamaları kapsamında e-YDS sınav uygulamasını hayata geçirmişti. Bu sınavda Ankara’da 1707, İstanbul’da 431, İzmir’de 72 kişilik açılan kontenjanlarla 2016/10 e-yds sınavı bu gün 14.00 de ilk kez yeni binada başladı. 

Sınav ücretini ilk ödeyen adaylar kontenjana dâhil edilmiş olarak adayları belirlediği sınava sonrakilerde 5000 bin kişi aynı gün aynı anda sınava girmesi bekleniliyor.

ÖSYM EMANET DOLAPLARI

FETÖ örgütünün sınavlarda soruları ele geçirerek örgüt mensuplarını haksız başarıya ulaştırdığı anlaşıldığından beri bu terör destekçisi adaylara sorular servis edilmemişte sanki bunu örgüt mensubu adaylar sınava girince soruları çalıyormuş gibi sanmaya devam eden ÖSYM, sınav alanlarına hiç bir metal eşya vb. şey almıyordu ve bu gereksiz uygulama halen devam ediyor. Bu durumdan tabi ki yine masum halk zarar görüyor. Adaylar sınav sadece belli illerde yapıldığı için il dışından da geliyor ve yanlarında anahtar cüzdan saat vb şeyler mecburen bulundurmak zorunda kalıyorlar.

Ösym bu kez bir çözüm bulma amacı ile emanet dolaplar kısmı da yaptı bina girişine ve okul önlerinde güvenliksiz bu işi yapan ve haksız para kazancı sağlayan çıkar gruplarına sadece bu salonda olmak üzere önüne geçmiş oldu.

emanet-dolaplari

ÖSYM ADAY YAKINI BEKLEME ALANI

ÖSYM, aynı anda 5 bin adayın elektronik sınava girmesine olanak sağlayan Esenboğa Elektronik Sınav Merkezinde aday yakınları için de bir alan oluşturdu. Bu bekleme alanı  şimdilik sadece 20-30 kişilik olsa da muhtemelen ilerde 5 bin aday yakınına hitap edecek alanlarda oluşturması bekleniliyor.

osym-aday-bekleme-alani

ÖSYM MOBİL TUVALETLERİ

ÖSYM, bir süredir yürüttüğü faaliyetler kapsamında, büyük kapasiteli yeni bir elektronik sınav merkezi hizmet binasını tamamladı. Adayların ve aday yakınlarının kullanabileceği Mobil tuvalet hizmeti de dikkatleri çeken detaylar arasındaydı.

osym-wc

 

5 BÖLÜMDEN OLUŞUYOR – (A, B, C, D, ve E BİNALARI)

Hizmete giren ÖSYM Esenboğa e-sınav merkezi, aynı anda 5 bin adayın elektronik sınava girebilmesine imkan sağlıyor. Bu ana bina 5 girişli (A, B, C, D, ve E) bloklardan oluşuyor  ve bu bloklarda camlarla ayrılmış 150 kişilik ayrı salonlar bulunmakta  Adaylar bu şekilde kendi sınava gireceği bölüme daha hızlı ulaşmış oluyor.

osym-bloklari

 

YENİ BİNA ÖNÜNDE TRAFİK-PARK SORUNU

Büyük kapasiteli yeni elektronik sınav merkezi hizmet binasının önünde trafik çok yoğunlaşıyor ve adaylar için herhangi bir park yeri olmayan yeni yerleşkede araç park etmek oldukça zor ve trafik polislerininde yoğun mesai yapmasına sebep oluyor.

tarfik

yogun-trafik

 

ÖSYM BAŞVURU MERKEZİ İŞLEMLERİ

ÖSYM Sınav merkezi yöneticiliklerince yürütülen işlemler bu merkezde de yapılmaya başlandı. Özellikle e-yds 2016 sınavına 3 gün kala adaylara gelen mesaj ile fotoğraf yenileme işlemini tek merkezde yürütmeye çalışan ve geçtiğimiz günlerde bir tam gün boyunca iletişim hattından adaylara yanıt veremeyen ÖSYM, çok kişinin yeterli sürede işlemi gerçekleştirememesi şikayeti üzerine sınava gelen adayların burada da işlemlerini yapmaya devam etti.

basvuru-merkezi-osym

TUVALET SORUNUNA ÇÖZÜM BULUNDU

Ösym Rezaleti! Ygs’de Tuvalete Gitmesine İzin Verilmeyen Kız tuvaletini sınıfta yapmak zorunda kaldı! haberleri ile bile gündemi çokça meşgul eden snav esnasında tuvalete gidememe sorununa da yeni sınav merkezinde çözüm bulunmuş. Her sınav salonunda tuvaletler bulunmakta ve sınav esnasında tuvalete gitmek serbest.

eYDS 2016/10 SINAV SONUÇLARI

eYDS 2016/10 sınav sonuçları gün içerisinde ösym sınav sonuçları bölümünden açıklanması bekleniliyor.

osym-sinav-sonuc

YASAL UYARI
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.

Bir yanıt yazın