Cuma , 29 Mart 2024

“İftihar edeceğimiz bir sağlık sistemine sahibiz” ..

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, AK Parti’nin iktidara geldiği 2002 yılından bu yana sağlık alanında atılım yaptığını ve Türkiye’nin bugün iftihar edebileceği bir sağlık sistemine sahip olduğunu söyledi. Akdağ, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geniş vizyonu ve insanı öne alan tutumu olmasaydı biz bu noktalara gelemezdik” diye vurguladı.

1466874787681

Bakan Akdağ, ambulans dağıtımı için Erzurum’da Aziziye parkında düzenlenen törene katıldı.

Akdağ, toplamda 247 ambulansın 112 Acil Servis hizmetlerinde kullanılmak üzere dağıtılacağını, 47’sinin Erzurum’dan doğu illerine, 200’ünün ise Ankara’dan diğer bölgelere gönderileceğini söyledi.

Akdağ, AK Parti hükümeti döneminde sağlık sisteminin zirve yaptığını belirterek, “Ambulans sayımız itibarıyla Türkiye’de 2002 yılında iktidara geldiğimizde bulduğumuzla şimdi elimizde olanı karşılaştırırsak 10 katıyla hizmet ediyoruz. Yani gücümüz bir iken bugün 10 olmuş. Tabii bu imkanları temin ederken AK Parti olarak halkın desteğiyle bu meseleyi bugüne kadar getirdik. 14 yıldır istikrarlı AK Parti hükümetleri dönemi, bugün hepimizin iftihar edebileceği bir sağlık sistemiyle bizi yeni döneme taşımış oldu.” diye konuştu.

Acil servis imkanlarından Türkiye’de yaşayan yaklaşık 79 milyon insanın sağlık güvencesi olsun olmasın, maddi imkanı olsun olmasın herkesin faydalanabileceğine dikkati çeken Akdağ, yurt dışında yaşayan vatandaşların da hizmetinde olduklarını söyledi.

Yurt dışında rahatsızlanan herhangi bir vatandaş için sağlık imkanlarını kullandıklarını anlatan Akdağ, şöyle davam etti:

“Bugün biri yurt dışında olsa, bunun örneklerini hac mevsiminde yaşıyoruz. 79 milyondan herhangi birisi yurt dışında olsa ve yurda getirme ihtiyacı olsa buradan ambulansımız kalkıyor yaralıyı alıyor ve ülkemize getiriyor. Sen zenginsin ya da dar gelirlisin, sigortan var, yok hiç kimseye sormuyoruz. Eğer 79 milyon vatandaştan biriyseniz bu hizmet size ananızın ak sütü gibi helaldir. Ekonomimiz son yıllarda kendini 3’e katladı, büyüdük zenginleştik. Bizim bıraktığımız yerden bu işleri devam ettiren değerli Bakanımız Müezzinoğlu’na hem Başbakanımız Binali Yıldırım’a hem de bütün bu hizmetleri buraya kadar yükseltmemizde politik kararlığıyla hep yanımızda olan Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum.”

“CUMHURBAŞKANININ VİZYONU, İNSANI ÖNE ALAN TUTUMU OLMASAYDI BU NOKTALARA GELEMEZDİK”
Akdağ, Türkiye’de AK Parti’nin insana değer veren politikalar ürettiğini anlatarak, “Türkiye’den çok zengin olan ülkeler sağlık anlamında verdiğimiz hizmeti veremiyor. Bu da AK Parti’nin insana verdiği değerle oldu. Sizin huzurunuzda AK Parti kurucu genel başkanımız ve haklın oyuyla cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan’a bir kez daha teşekkür ediyorum. Onun geniş vizyonu ve insanı öne alan tutumu olmasaydı biz bu noktalara gelemezdik. Çok badireler atlattık çok zorluklar yaşadık.” dedi.

Törende 112 Acil Servis ekiplerine yaptıkları kutsal hizmetten ötürü teşekkür eden Akdağ, kurdelayı 112 Acil Servis ekibiyle kesti. Akdağ, canlı bağlantı yoluyla Erzurum ve Ankara’da dağıtılmak üzere yola çıkacak olan ambulans şoförlerine hayırlı yolculuklar diledi.

112 Acil Servis Hizmetleri Genel Müdürü Hikmet Selçuk Gedik de Sağlık Bakanlığı olarak acil hastalık ve yaralanma hallerinde hedefler belirlediklerini ve bu hedefler doğrultusunda acil sağlık sisteminin güçlendirilmesi için 112 Acil Sağlık Hizmetlerinin ülke genelinde tüm kırsal bölgeleri kapsayacak şekilde yaygınlaştığını söyledi.

Gedik, son 13 yılda 112 istasyon sayısının 481’den 2 bin 368’e çıkarıldığını belirterek, “Yaygın istasyon ağı ve profesyonel ekiple gelen acil çağrılara kentlerde ilk 10 dakika ve kırsal alanda ilk 30 dakikada ulaşma oranımız yüzde 94’ün üzerinde çıkarılarak gelişmiş ülkelerdeki vakaya ulaşma sürelerine yaklaşmış hatta geçmiş bulunuyoruz.” ifadelerini kullandı.

..

Bir yanıt yazın