Perşembe , 25 Nisan 2024

111 yıl doktor yüzü görmedi

1462656608563

Hataylı Fayikiye nine, 111 yaşın sırrını İngiliz basınına anlattı: “Dengeli yemek ve bol kahkaha.” Herhangi bir sorunu olmadığı ifade edilen Fayikiye ninenin, neredeyse hiç doktora gitmediği belirtildi

Hatay’ın Samandağ ilçesinde yaşayan 111 yaşındaki Fayikiye Söker’in ilginç hikâyesi İngiliz basınına da konu oldu. Daily Mirror gazetesi, Samandağ’ın Kapısuyu köyünde gelini ve torunlarıyla birlikte yaşayan Söker’e geniş yer ayırdı. Muhabir Sibel Abdiu’nun imzasıyla yayımlanan haberde Söker’in yaşam öyküsü ve bir asrı devirmesinin sırları yer aldı. Küçüklüğünden beri lı bir hayat sürmek için çaba gösterdiğini belirten Fayikiye nine, “Yiyip içmede dengeli davrandım, güzel uyudum ve bol bol güldüm. Uzun yaşamın sırrı işte bu” dedi. Neredeyse hiç doktora gitmediğini de belirten Fayikiye nine, “Gençler yediğine, içtiğine etsin. Ben dikkat ettim, hâlâ yaşıyorum; daha da yaşarım” diye konuştu. 8 çocuğundan 120 torunu bulunan Fayikiye nine, torununun torununu bile görmenin mutluluğunu taşıyor. Yıllarca ebelik yaptığı için, köydeki birçok kişiyi daha bebekliklerinden itibaren tanıyan Fayikiye Söker’in ailesi, köye de ilk yerleşen insanlar olarak biliniyor.

32 YILDIR GELİNİYLE YAŞIYOR
Fayikiye ninenin 42 yaşındaki torunu Hanifi Söker, büyük annesinin resmi kayıtlara göre 1 Temmuz 1904 doğumlu olduğunu belirterek, hâlâ hayatta olmasının bütün aileyi çok mutlu ettiğini söyledi. “Öbür ninem 104, dedem de 100 yaşında vefat etti. Ninemin bu yaşına kadar herhangi bir sağlık problemi olmadı” ifadelerini kullanan Söker, “Bayramlarda herkes elini öpmeye gelir. 120 torunu var, köyde de kendisinden daha yaşlısı yok. O yaşayan bir tarih” dedi. Fayikiye nine, şu anda 52 yaşındaki gelini Söker ve ailesiyle birlikte yaşıyor. Eşini 2.5 yıl önce kaybeden Feride Söker, duygularını “32 yıldır birbirimize yoldaşlık ediyoruz. Gelinkaynana gibi değil, ana-kız gibiyiz” sözleriyle anlattı.

Bir yanıt yazın