Cuma , 29 Mart 2024

Batmandan Komşu İllere Doktor İhraç Ediyor

Bölgede hekim sıkıntısı yaşamayan nadir illerden olan Batman, acil durumlarda komşu il ve ilçelere doktor takviyesi yapıyor.

 

batmandan-komsu-il-ve-ilcelere-doktor-takviyesi-7755901_x_7655_o

Batman Doktor İhraç Ediyor

Önceki dönemlerde hekim sıkıntısının yaşandığı ve son zamanlarda da sağlık alanında önemli yatırımların yapıldığı Batmanda, bölgenin bir çok ilinde bulunmayan branş hekimi görev yapıyor.

İl genelindeki kamu hastanelerinde 196 uzman ve 45 pratisyen hekimin görev yaptığını belirten Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Hakan Pamukçu, ihtiyaç halinde çevre il ve ilçelere Batmandan doktor takviyesi yaptıklarını belirtti.

Kritik bir çok branşta onlarca İlde bulunmayan uzman hekimlerin Batmanda görev başında olduğunu ifade eden Pamukçu “İlimizde kamu hastanelerinde uzman ve pratisyen hekim sıkıntı yaşanmamaktadır. Doktor eksiğinin olmadığı Batmanda tek eksik hastane binalarıdır. Ayrıca, acil ihtiyaç halinde geçici olarak burada görev yapan uzman hekimlerimizi bölgedeki hastanelere geçici olarak gönderiyoruz. İl dışından gelen hastalar ve Batmanlılar çok nadir büyük şehirlere sevk ediliyor” dedi.

Bir yanıt yazın