Perşembe , 28 Mart 2024

PKK’lı teröristler Erzurum’da 1 ambulans ve 3 sağlık görevlisini kaçırdı

şok

Erzurum’un Tekman ilçesinde doğum sancıları çeken bir kadını taşıyan 112 Acil Servis ambulansı içindekilerle birlikte terör PKK tarafından kaçırıldı. Ambulansla GPS bağlantısı kesildi. İl Sağlık Müdürü “Olayla ilgili kriz merkezine bilgi verildi. Ambulansla bağlantı kurulması için bölgeye ekip sevk ettik” diye konuştu. Yeni Şafak’a konuşan Erzurum Valisi Altınparmak, bölgeye zırhlı birliklerin sevk edildiğini açıkladı.

Son bir haftadan buyana eylemlerinden sınır tanımayan PKK bugün içinde doğum sancıları çeken ve hastaneye götürülen kadının olduğu ambulansı kaçırdı. Erzurum’un Tekman ilçesi kırsalında hamile bir kadının sancılarının artması üzerine 112’den ambulans istendi. Hamile kadının yardımına koşan sağlık ekipleri hamile kadını ambulansa bindirip hastaneye yetiştirmeye çabalarken terör örtü PKK militanları tarafından kaçırıldılar.

Hamile kadın ve 122’den personelinin haber alınamıyor

Doğum sancıları çeken hamile kadın, 2 hemşire ve araç sürecinden hala bir haber alınmadı. Yetkililer bir yandan hamile kadının sağlık durumundan endişe ederken bir yandan da bölgede geniş çaplı aramalarına hız verdiler.

Zırhlı araçlar bölge sevk edildi

Konu ile ilgili Yeni Şafak’a açıklama yapan Erzurum Valisi Ahmet Altınparmak, kaçırılan hamile kadın ve sağlık ekipleri için geniş çaplı aramalar başlatıldığını ve bölgeye zırhlı birliklerin sevk edildiğini açıkladı.

Güvenlik güçleri bölgede operasyon başlattı

İl Sağlık Müdürü Serhat Vançelik, kuruma ait ambulansın GPS sinyalinin Çukur Yayla köyü Beşdere Mahallesi’nde kesildiğini söyledi. Ambulanstaki personele de ulaşamadıklarını ifade eden Vançelik, “Olayla ilgili kriz merkezine bilgi verildi. Ambulansla bağlantı kurulması için bölgeye ekip sevk ettik” şeklinde konuştu.

Yenişafak

Bir yanıt yazın