Cuma , 19 Nisan 2024

Sadece sevk eden hastane!

nuce_04032015-140251-1425470571.56

Karaçoban’da 25 bin kişiye hizmet vermesi gereken tam teşekküllü Devlet Hastanesi, doktor atanmamasından dolayı sadece gelen hastaları Erzurum ’a sevk etme işlemi yapıyor. Günde en az 2 kadının doğum yaptığı hastanede, kadın doğum uzmanı yokluğu nedeniyle bebek ve anne ölümlerine davetiye çıkarılıyor

Erzerom Karaçoban’da tam teçhizatlı Devlet Hastanesi bulunmasına rağmen doktor bulunmuyor. 25 bin nüfuslu ilçede sadece haftada 2 gün bir dahiliye doktoru bulunmakta. Erzerom merkeze 180 kilometre uzaklıkta olan ilçede günde 400 hastanın geldiği hastanede hastaların çoğu Erzerom’da bulunan hastanelere sevk ediliyor. 2 haftada 70 kadının doğum yaptığı hastanede kadın doğum uzmanı bulunmadığı için uzmanlık alanlarına girmemelerine rağmen doğum ameliyatlarına hemşirelerin girdiği de ileri sürüldü. Hastanede doktor bulunmadığı için sadece Erzerom’da bulunan hastanelere sevk almak için hastaneye uğradıklarını belirten Zülküf Yaprak adlı yurttaş, yolların kötü ve mesafenin uzun olması nedeniyle yolda bazen ölümlerin yaşandığını belirtti. Yaprak, “Hastanemizdeki doktor eksikliği yapmış olduğumuz şikâyetlere rağmen yetkililerce kale alınmıyor. Özellikle çocuk ve kadın doğum doktorlarının olmaması yaşanılan en büyük sıkıntı. İlçeye gelen doktorlar bir ay içinde geri gidiyor. Neden gittiklerini biz de bilmiyoruz. İlçe halkı olarak mağdur durumdayız. Bir hastamız olunca doktor olmayışından Erzerom’a sevk ediliyor, yolun uzak olması ve olumsuz hava şartları ölümlere yol açıyor. Bizim isteğimiz en kısa sürede doktorların gelmesidir’’ dedi.

Doktor gönderilmiyor

İsminin açıklanmasını istemeyen bir hastane yetkilisi ise, hastanede doktor sıkıntısının yaşandığını kabul ederek, doktor eksikliğinin yetkililer tarafından bilinmesine rağmen doktor ataması yapılmadığını belirtti. Yetkili, “Günde 400 hastaya hizmet sunuluyor. Bunların 100’den fazlası çocuk. Ortalama günde 2, haftada 70 doğum oluyor. Özellikle çocuk doktoru olmadığı için hastalar zor durumda, Erzurum’a sevk ediliyor. Hastanede olması gereken genel cerrah, kadın doğum, çocuk ve dahiliye doktorları yok. Kadın doğum doktorlarının olmamasından dolayı hemşireler üstleniyor. Bu hastanede olmazsa olmaz kadın doğum ve çocuk doktorudur’’ dedi.

Bir yanıt yazın