Perşembe , 28 Mart 2024

Otel olmadı hastane olur

otelolmadıhastaneolur
Üstü örtülen 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ile birlikte gözaltına alınacaklar listesinde adı bulunan Hasan Dağcı’nın ortağı olduğu Belen İnşaat, Şişli’de hastane inşa ediyor.

Belen İnşaat’ın hem arsa sahibi hem de yüklenici firma olarak yer aldığı hastane projesinin kiracısı, yine yolsuzluk operasyonunda adı geçen Mehmet Ali Aydınlar’a ait Acıbadem Sağlık Hizmetleri Anonim Şirketi. Söz konusu arazide daha önce Roman vatandaşların yaşadığı kâgir binalar ve 2 adet tarihi fabrika bulunuyordu.

Buradaki küçük parselleri tek elde toplayan Dağcı için arazi önce turizm alanına çevrildi. Otelden vazgeçilince tekrar plan değişikliği yapılarak araziye özel sağlık tesisi fonksiyonu verildi. Ve işin içine Acıbadem Grubu girdi. Yapılan plan değişiklikleri de mahkemelik oldu. CHP’li meclis üyeleri Hüseyin Sağ ve Dursun Çaltı İstanbul 8. İdare Mahkemesi’nde dava açarak plan değişikliğinin iptalini istedi. Ancak plan dava sonuçlanmadan tekrar değişti. Sağ ve Çaltı tekrar yargıya başvurdular. Mart 2013’te İstanbul 6. İdare Mahkemesi’nde planın iptali ve yürütmesinin durdurulması istemi ile açılan dava hâlâ sonuçlanmadı. Ancak arazinin durumu 4 yıl içinde oldukça değişti. 8 ayrı parsel tek parsel haline getirildi ve tapu

kayıtlarına göre sahibi  de Belen İnşaat. Arsa üzerindeki gecekondular, 1-2 katlı kâgir yapılar ve fabrika binaları yıkıldı.

İstanbul 2 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, 2006 yılında bu fabrika binalarını; dönemin sanayisini ve teknolojisini yansıtan endüstriyel bir yapı olması sebebiyle korunması gerekli kültür varlığı olarak tescil etmişti. Ancak kurul daha sonra bu tescil kararlarını kaldırarak tarihi fabrika binalarının yıkımına izin verdi.

Dosya bakanlıkta Şu an Acıbadem Sağlık Hizmetleri ve Ticaret AŞ tarafından Şişli İnönü Mahallesi Nizamiye Caddesi’nde inşa edilen 106 yataklı Acıbadem Taksim Hastanesi’nin tüm hazırlıkları tamamlanmış durumda. Hazırlanan proje dosyası Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderildi. Dosyada yer alan bilgilere göre hastane binası 5 bodrum, 1 zemin, 9 normal ve bir çatı katı olmak üzere 16 kattan oluşacak. Hastane binası için hafriyat, temel atma ve kat atma çalışmaları tamamlandı. İnce inşaat aşamasına geçildi. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Dağcı’nın Kadıköy İbrahimağa Mahallesi’nde satın aldığı ve planlarda cami alanı olarak gözüken arsaya rezidans inşa edip sattığını açıklamıştı.

 

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/138295/Otel_olmadi_hastane_olur.html

Bir yanıt yazın