Cuma , 29 Mart 2024

Milletvekili Atıcı, MERS virüsüne karşı, hacdan dönen milletvekilleriyle ilgili Meclis’in önlem almasını istedi

meclis

CHP Mersin Milletvekili Atıcı, MERS virüsüne karşı, hacdan dönen milletvekilleriyle ilgili Meclis’in önlem almasını istedi-Atıcı: “Bu arkadaşlarımızın 15 günlük kuluçka süresi geçmeden Meclis’e girmemelerinde yarar var. Aksi halde hepimiz tehlikede oluruz”

MELTEM ÖZTÜRK -Hekim milletvekillerinden, CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, MERS virüsüne karşı, hacdan dönen milletvekilleriyle ilgili Meclis’in önlem almasını isteyerek, “Bu arkadaşlarımızın 15 günlük kuluçka süresi geçmeden Meclis’e girmemelerinde yarar var. Aksi halde hepimiz tehlikede oluruz” dedi.

Atıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı’nın, aile hekimleri aracılığıyla hacca gidenleri 15 günlük takibe aldığını, bu konuda genelge yayınladığını anımsattı.

Bakanlığın, “Sizler bu virüsü kapmış olabilirsiniz. Hafif gribal bir durum olarak başlayabilir ama öldürücüdür. Dikkatli olun, toplumsal yerlere girmeyin. 15 gün bekleyin” şeklinde, yakın takibe aldığını belirten Atıcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu milletvekilleri hacca gidip, döndüler. Allah kabul etsin. Ama bunlar dönüp, Meclis’te çalışmaya başlarlarsa, Meclis kapalı sistem, virüs her tarafa yayılır. Hepimiz tehlikede oluruz. Bu arkadaşlarımızın 15 günlük kuluçka süresince Meclis’e girecekler mi girmeyecekler mi bunun önlemini almakta yarar var. En azından böyle bir konuyu, hekim olarak gündeme getirmem lazım. Bu konuda Meclis’in tedbir alması lazım. Bu arkadaşlarımızın,15 günlük süre geçmeden Meclis’e girmemelerinde yarar var.”

“Eboladan daha tehlikeli”

MERS virüsünün tehlikeli olduğunu ifade eden Atıcı, Sağlık Bakanlığı’nın, aile hekimlerinin takibe almasına yönelik genelge yayımladığını söyledi. Atıcı, milletvekillerinin aile hekimlerinin memleketlerinde olabileceğini belirterek, şunları kaydetti:

“Burada, milletvekillerini takip eden aile hekimi yoktur. O nedenle Meclis’teki hekimlik takip edecek ya da Sağlık Bakanlığı, ‘Biz özel bir tim kurduk, milletvekilleri veya Meclis çalışanlarını özel takibe aldık’ diyecek. Türkiye’de yapılan takip işi, son derece yetersiz. İnsanlara, ‘aile hekimleri takip etsin’ diyerek, Sağlık Bakanlığı topu aile hekimlerine atıyor.

Bu virüs Eboladan daha tehlikelidir. Türkiye’de MERS virüsü bir kaç yerde tespit edildi. Bunların muhtemelen hac ile ilgisi var. Halkın sağlığını öncelemek istiyorum. Milletvekillerinin sağlığı da önemli ama 550 kişinin karşısında 76 milyonluk halk kitlesi var. Bu insanlar ‘benim sağlığım ne olacak’ diye ayağa kalkmalı ve bakanlıktan bunu talep etmeli.”

Kaynak: AA

Bir yanıt yazın