Perşembe , 28 Mart 2024

Suriyeli Doktor “Ölüm Aşısı”Nı Anlattı

541992

İdlib’de çocukların ölümüne neden olan aşıyı “tanık doktor” anlattı Doktor Süleyman Ebu Ahmed: “Hastanemizdeki tüm doktorlar çocukları kurtarmak için seferber oldu.

Suriye’nin İdlib kentinde aşı yapılan çocukların hayatını kaybettiği “o an”ları, çocukları yaşama döndürmeye çalışan doktor anlattı.Kentin Serakib ilçesindeki Şifa Hastanesinde görevli Doktor Süleyman Ebu Ahmed, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köylerde aşı yapılan çocukların tamamının hastanelerde tedavi altına alındığını söyledi.

Çocuklara yapılan kızamık aşısında seyreltici olarak su yerine “atrakuryum” maddesinin kullanıldığı ifade eden Ebu Ahmed, faciaya sahne olan günü şu sözlerle anlattı: “Hastanemize aşı sonucu ölen bir çocuk getirildi. Daha sonra bazı köy ve yerleşim yerlerinden de bilincini kaybetmiş 50 kadar çocuk getirildi. Ailelerine çocukların durumun sorduk, aşı sonucu bu hale geldiklerini söylediler. Araştırmalarımız sonucu ilaca su yerine atrakuryum maddesi karıştırıldığını belirledik. Atrakuryum öldürücü maddedir. Hastanemizdeki tüm doktorlar çocukları kurtarmak için seferber oldu. Ancak hastaneye kaldırılan 15 çocuk hayatını kaybetti.”

Bir yanıt yazın