Cumartesi , 20 Nisan 2024

ÖSYM Doktorların Soruları inceleme isteğinden 350 Bin TL kazanç mı sağlayacak?

OSYM350BinTL.fw

Ortalama her Tıp sınavında 8 hatalı soru soran ve son zamanlarda torba yasa ile soruların açıklanmasını yasaklayan ÖSYM’nin 2014 İlkbahar Tus sınavında 8, Dus sınavında 2 hatalı soru sorduğu iddia ediliyor. 

13.04.2014 tarihinde yapılan Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı’na (İlkbahar Dönemi) giren doktorlar, Tusdata Tus Hazırlık Merkezlerinin Akademi kadrosunun sınav soruları açıklanmadığı için hatırlama usulü sorular ile  inceleme yapması sonucu her sınav olduğu gibi bu sınavda da hatalı sorular gözlemlediler.

Temel bilimler ve Klinik bilimler toplamında 8 hatalı soru iddiası, eğer sorular iptal edilmezse sınavın sonuçlarının adaletli olmayacağını ortaya koymasının yanı sıra halen doktorlara yaptığı sınavları düzgün yapamaması da dikkat çekti.

Sınav soru ve cevaplarını görmek için ÖSYM’ye müracat eden doktorlardan 50.00 TL talep edilmesi genel toplama bakıldığında 7000 adayın tamamı itiraz ederse 350 Bin TL kazanç elde etmesi tepkilere yol açtı.

Genel itiraz, şifre talebi vs gibi ÖSYM işlemlerinin 2 TL civarında olurken doktorların hatalı sorulara itirazlarına 350 Bin TL kazanç düşünülmesi tıp camiasında olumsuz karşılandı.

Milyonlarca adayın sınavını 5 günde açıklayan ÖSYM, Tıp sınavlarını 1 hafta geçmesine rağmen açıklamadı ve konu ile ilgili herhangi bir açıklama da bulunmadı.

İşte ÖSYM ‘nin adaylardan isteği 50 TL ücretin yazısı

50tl.fw
Doktorlarhaber.com / Ankara

 

 

Bir yanıt yazın