Çarşamba , 24 Nisan 2024

Diş Hekimliği Uzmanlık sınavında tartışmalara SON NOKTA!

 DUS’ta TARTIŞMALARA SON NOKTAYI doktorlarhaber.com Koydu!

DUS, Yani Diş hekimliği uzmanlık sınavı; ilk’i Nisan 2012 de yapılacak.
Adaylar Diş hekimliği fakültesini bitirmiş Diş hekimlerinden oluşmakta.

DUS’un yapılacağı kararı resmi olarak 6 Nisan 2011 de belirlendi ve duyuruldu. Peki bu tarihten sonra “doktora ile uzmanlık yapmak isteyen diş hekimlerinin durumu ne olacak?” soruları kafaları karıştırdı.

DoktorlarHaber.com araştırdı ve tartışmalara son noktayı koydu!

DOKTORA NEDİR?

Doktora, bir lisans veya yüksek lisans programını bitirdikten sonra o bilim dalında sınav ve bilimsel bir eserle erişilen bir derece veya basamaktır. Doktora öğretimi, lisansın ardından yapıldığı takdirde en az 6 yarıyıl, yüksek lisansın ardından yapıldığı taktirde en az 4 yarıyıl süresini kapsar. Bu unvanın Uluslararası İngilizcedeki resmi tanımlama terimi ise “Ph.D.”dir.
Doktora programının amacı, öğrenciye bağımsız araştırma yapma, bilimsel olayları geniş ve derin bir bakış açısı ile irdeleyerek yorum yapma ve yeni sentezlere ulaşmak için gerekli adımları belirleme yeteneği kazandırmaktır.

DİŞ HEKİMLİĞİNDE DOKTORA DEVAM EDECEK Mİ ?
Evet doktora uygulaması her bölümde olduğu gibi diş hekimliği içinde devam edecek. Ama yukarda tanımı belirtilen ölçüde Doktora programının amacına uygun bir uygulama tamamlanmış olacak.
Diş hekimliğinde uzmanlık diploması verilmeyecek!
 
 
DİŞ HEKİMLERİ DOKTORA YAPINCA UZMAN DİŞ HEKİMİ OLABİLECEK Mİ?
Hayır! Artık Olamayacak !
Bakanlıktan yetkililer ile görüşmelerimiz doğrultusunda en net şekli ile 6 Nisan 2011 den önce Doktoraya başlayanlar Doktora programını Uzmanlık için yapacaklar ve diplomalarını alabilecekler Fakat 6 Nisan 2011’den sonra doktora yapan diş hekimleri UZMANLIK DİPLOMALARINI ALAMAYACAKLAR!
 
DOKTORA PROGRAMINDA MAAŞ ALINIYOR MU ?
Hayır, doktora yapan adaylar maaş alamıyorlar
 
ARTIK DİŞ HEKİMLİĞİNDE NASIL UZMANLIK YAPILACAK?
DUS ile girmekten başka Diş hekimliğinde uzmanlık yapabilme yolu yoktur.
 
 

Bir yanıt yazın