Salı , 23 Nisan 2024

“Çocuklar küçük yaşta diş sağlığının önemini kavramalı”

dis-hassasiyeti-mkle

Yozgat Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Diş Hekimi Deniz Pandar, ailelerin çocuklarına küçük yaşta diş sağlığının önemini anlatması, günde en az iki defa dişlerin fırçalanması gerektiğini söyledi.

 Yozgat Ağız ve DişÂ Sağlığı Merkezi DişÂ Hekimi Deniz Pandar, ailelerin çocuklarına küçük yaşta dişÂ sağlığının önemini anlatması, günde en az iki defa dişlerin fırçalanması gerektiğini söyledi.

Yozgat 75 Yıl İlköğretim Okulu anasınıfı öğrencileri, Ağız ve DişÂ Sağlığı Merkezi DişÂ Hekimi Deniz Pandar tarafından sağlık taramasından geçirildi. Anaokulunda eğitim gören yaklaşık 40 öğrenci, büyük bir heyecanla ziyaret ettikleri DişÂ Hekimi Deniz Pandar’a merak ettikleri soruları da sorarak dişin önemini anlamaya çalıştı. Öğrencilere dişÂ tedavisinde kullandığı malzemeleri tanıtan Dr. Pandar, dişÂ koltuğuna oturan miniklerin dişlerini kontrol ederek, günde en az iki defa fırçalamalarını söyledi.

Dr. Pandar, minik öğrencilerin kendisini ziyaret etmesine çok sevindiğini belirterek, küçük yaşta verilecek her eğitimin önemli olduğunu vurguladı. Pandar, “Çocuklara küçük yaşta dişÂ sağlığının öneminin bu şekilde uygulamalı olarak anlatılması oldukça faydalıdır. Burada yaptığımız taramada genel olarak ailelerin ilgisi sonucu çocukların birçoğunun ağzı oldukça temiz. DişÂ hekimine karşı korkuları yok. Eskinin aksine hepsi çok sevecen dişlerini fırçalıyorlar. Biz de bunudesteklemeye çalıştık, dişÂ hekimi korkusu gelişmeden bu koltuğu ve kendimizi çocuklara sevdirmeye çalıştık. Yapılan taramada birkaç tane çocuğumuzun dişlerinin biraz daha iyi bakıma ihtiyacı var, fakat genelde iyiler. Bu tür uygulamalar çocukların ağız ve dişÂ sağlığına önem vermesini küçüklükten sağlamaya yarayan uygulamalardır. Bunu ileriye dönük yaygınlaştırabilirsek çok sağlıklı ağızlara sahip bireyler yetişeceğini ümit ediyoruz.” diye konuştu.

Anasınıfı öğretmeni Fatma Şahiner de bir hafta boyunca öğrencilere ağız ve dişÂ sağlığı konusu işlediklerini belirterek, “Öğrencilerimizin ağız ve dişÂ sağlığının önemini daha iyi kavramları için dişÂ hekimimizi ziyaret etmek istedik. Miniklerimiz burada dişÂ tedavisinde kullanılan malzemeleri gördüler. Belki de çoğumuzun oturmaya çekindiği dişÂ koltuğuna oturan öğrencilerimiz şimdiden dişÂ korkusunu da yenmiş oldu. Bu vesile ile Ağız ve DişÂ Sağlığı Merkezimize, dişÂ hekimi DenizPandar’a bizlere gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

DişÂ taramasından geçirilen çocuklara DişÂ Hekimi Deniz Pandar tarafından dişÂ macunu, dişÂ fırçası ve çikolata hediye edildi.

Haberyurdum

Bir yorum

  1. You need targeted visitors for your Doktorlar Haber – “Çocuklar küçük yaşta diş sağlığının önemini kavramalı” website so why not try some for free? There is a VERY POWERFUL and POPULAR company out there who now lets you try their traffic service for 7 days free of charge. I am so glad they opened their traffic system back up to the public! Check it out here: http://hx.pl/d7q

Bir yanıt yazın