Cuma , 29 Mart 2024

Yine doktora saldırı: Bu kez Oğlunun ölüm haberini alınca…

1 yaşındaki oğlunun öldüğünü öğrenen baba, haberi veren kadın doktora saldırdı

Kahramanmaraş’ta 35 yaşındaki Zekeriya K., ishal şikayetiyle hastaneye götürdüğü 1 yaşındaki oğlu Ayhan K.’nın ölüm haberini veren Doktor Nilgün Eroğlu’nu darp ederken, olaya müdahale eden güvenlik görevlisinin burnunu kırdı.

Olay, saat 16.00 sıralarında Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde meydana geldi. İddialara göre, Zekeriya K., oğlu Ayhan K.’yı ishal şikayetiyle hastaneye götürdü. Yapılan tedavinin ardından taburcu edilen çocuk, aynı şikayetle bugün tekrar hastaneye getirildi. Bebek, yoğun bakım ünitesine yatırıldı. Hastanede yapılan müdahaleye rağmen küçük çocuk kurtarılamadı.

Çocuk hastalıkları uzmanı Doktor Nilgün Eroğlu, gelişme üzerine acı haberi yoğun bakım önünde bekleyen baba Zekeriya K.’ya söylemek için yanına gitti. Doktordan oğlunun ölüm haberini alan baba öfkelenerek doktora saldırıp, başını duvara vurdu. Zekeriya K., araya girmek isteyen güvenlik görevlisi Mevlüt Kara’yı da yumrukladı. Güvenlik görevlisi Kara’nın burnu kırıldı. Güvenlik görevlisi götürüldüğü hastanenin acil servisinde müdahale edilerek tedavisi yapıldı. Hastaneye giden polisin etkisiz hale getirdiği Zekeriya K. gözaltına alındı.

TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Olay sonrası darp raporu almak için Kahramanmaraş Necip Fazıl Kısakürek Şehir Hastanesi’ne giden doktor Eroğlu ve güvenlik görevlisi Kara’yı, Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü İlker Çitil ziyaret etti. Çitil, bir süredir dönem dönem bu olayların yaşandığına dikkat çekerek, “Bu durumu biz istemiyoruz. Olay olduktan sonra gerek bakanlığımız gerek ildeki temsilciler olarak, çalışanlarımızın yanındayız. Bu tür şiddet uygulayan kim olursa olsun karşısında bakanımız başta olmak üzere bizi bulacak” dedi.

HAK ETMİYORUZ

Darp edilen Doktor Nilgün Eroğlu, ise 24 saat görev başında olduklarını bu tip olayları hak etmediklerini belirterek, “Biz yoğun bakımdaki bir hastaya müdahale ettik. Daha sonra hasta hakkında babasına bilgi vermek için dışarıya çıktığımızda hemşire hanım ile birlikte, hasta yakını beni boğazımdan sıkarak kafamı duvara çarpıp, boğmaya çalıştı. Hasta yakınını o sırada hemşire hanım ve güvenlik görevlisi ayırmaya çalışırken, şahıs güvenlikçinin burnunu kırdı. Sonra biz kendimizi zorla bir odaya kapattık” diye konuştu. Ölen Ayhan K.’nın cenazesi ise otopsi için Kahramanmaraş Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

HaberTürk

DHA

Bir yanıt yazın